Φυσικό Αέριο

Επένδυση της Cengiz Energy 150 εκατ. δολ. για την κατασκευή σταθμού παραγωγής ενέργειας

Επένδυση της Cengiz Energy 150 εκατ. δολ. για την κατασκευή σταθμού παραγωγής ενέργειας
Σε 12 μήνες θα είναι ετοιμοπαράδοτο το έργο

Η εταιρεία Cengiz Energy της Τουρκίας θα δημιουργήσει ένα εργοστάσιο συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στο Ουζμπεκιστάν με επένδυση 150 εκατ. δολ.

Το εργοστάσιο, με χωρητικότητα 240 MW στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη βάσει επενδυτικής συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου του Ουζμπεκιστάν, των Εθνικών Ηλεκτρικών Δικτύων της χώρας (JSC) και της Cengiz Energy.

Η εταιρεία είπε ότι ο σταθμός παραγωγής ενέργειας, τον οποίο θα λειτουργεί η Cengiz Energy για 25 χρόνια, θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες. Το φυσικό αέριο που θα χρησιμοποιηθεί στη μονάδα παραγωγής ενέργειας θα προμηθεύεται από την εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Uztransgaz.

Κάλυψη ενεργειακών αναγκών

Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας, ο οποίος θα παράγει περίπου 2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, θα είναι σε θέση να καλύψει αποκλειστικά τις ενεργειακές ανάγκες 120.000 νοικοκυριών, συμβάλλοντας παράλληλα στην ποικιλομορφία των ενεργειακών πόρων της χώρας.

«Έχουμε πραγματοποιήσει πολλά έργα σε όλο τον κόσμο, όπως ενέργεια, μεταλλευτικές εργασίες, κατασκευές υποδομών και υπερκατασκευών. Τέλος, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για επέκταση στο εξωτερικό, υπογράψαμε μια επενδυτική συμφωνία για την ίδρυση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στο Ουζμπεκιστάν» υπογράμμισε ο Ahmet Cengiz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Cengiz Energy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης