Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Κίνα: Η πανδημία θα ανακόψει την αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου για το 2020

Κίνα: Η πανδημία θα ανακόψει την αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου για το 2020
Προβλέπεται να αυξηθεί κατά 4,2% το 2020



Η κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,2% το 2020, τον βραδύτερο ρυθμό τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση, αφού η πανδημία του κορωναϊού επιβράδυνε την οικονομική δραστηριότητα και μείωσε τη ζήτηση για ενέργεια.

Η ζήτηση για φυσικό αέριο αυξήθηκε μόλις 1,5% το πρώτο εξάμηνο, ανέφερε η έκθεση του τμήματος πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας, προβλέποντας συνολική κατανάλωση 2020 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm).

Η έκθεση προβλέπει ότι την παραγωγή φυσικού αερίου της Κίνας φέτος στα 189 bcm, αυξημένη 9% από το 2019, ενώ οι εισαγωγές φυσικού αερίου το 2020 αναμένονταν στα 140 bcm - 50 bcm από αέριο αγωγού και 90 bcm από αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

«Το ξέσπασμα του κορωνοϊού είχε σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική, κοινωνική και ενεργειακή ανάπτυξη της Κίνας. Κατά συνέπεια, ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης φυσικού αερίου έχει κατασταλεί σημαντικά », ανέφερε η έκθεση.

Η ζήτηση φυσικού αερίου στηρίχθηκε κυρίως από την κατανάλωση στον τομέα του φυσικού αερίου της πόλης, η οποία έλαβε ώθηση από την πανδημία και σημείωσε αύξηση άνω του 10% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο εξάμηνο, ανέφερε η έκθεση.

Αρκετές περιοχές στη βόρεια Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Πεκίνο, επέκτειναν τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης τον Μάρτιο ως μέρος των προσπαθειών για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Η βιομηχανική κατανάλωση φυσικού αερίου είχε ανακάμψει στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος έως τα τέλη Ιουνίου, μετά από μειώσεις των τιμών του φυσικού αερίου με στόχο να βοηθήσει τους βιομηχανικούς χρήστες να ανακάμψουν από την πανδημία.

Η έκθεση προέβλεψε επίσης επαρκή προμήθεια φυσικού αερίου τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, και εκτιμά ότι οι χαμηλές τιμές θα κάνουν το καύσιμο πιο ανταγωνιστικό έναντι άλλων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης