Τελευταία Νέα

Έκκληση της WindEurope για σαφές πλαίσιο πολιτικών επιλογών στα υβριδικά υπεράκτια αιολικά έργα

Έκκληση της WindEurope για σαφές πλαίσιο πολιτικών επιλογών στα υβριδικά υπεράκτια αιολικά έργα
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αιολικής ενέργειας πιστεύει ότι τα υβριδικά έργα πρέπει να αντιστοιχούν σε 100-150 GW του συνόλου των 450 GW υπεράκτιων έργων έως το 2050

Η WindEurope κάλεσε την ΕΕ να άρει τα εμπόδια πολιτικής στα υβριδικά διασυνοριακά υπεράκτια αιολικά έργα. Ο διευθύνων σύμβουλος Giles Dickson είπε ότι τα έργα, τα οποία θα συνδεθούν σε πολλές χώρες, θα αποτελέσουν μεγάλο μέρος του μέλλοντος για τον κλάδο. Ωστόσο, είπε ότι απαιτείται σαφής πολιτική για την απελευθέρωση αυτών των δυνατοτήτων.

«Εξοικονομούν χρήματα και χώρο και βελτιώνουν τις ροές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη Η ΕΕ πρέπει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ASAP που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να αρχίσει να αναπτύσσει αυτά τα έργα».

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία αιολικής ενέργειας πιστεύει ότι τα υβριδικά έργα πρέπει να αντιστοιχούν σε 100-150 GW του συνόλου των 450 GW υπεράκτιων έργων έως το 2050. Η Δανία προβλέπει υβριδικά έργα γύρω από 2 νησιά, ένα στη Βόρεια Θάλασσα και ένα στη Βαλτική, τα οποία επιθυμούν να αναπτύξουν έως το 2030.

«Η ΕΕ πρέπει να διευκολύνει αυτά τα έργα. Πρέπει να υπάρχει ένα ευνοϊκό πλαίσιο που να διευκρινίζει τις ρυθμίσεις της αγοράς για υβριδικά έργα και ταυτόχρονα να παρακινεί τους αρμόδιους των αιολικών πάρκων να επενδύσουν σε αυτά. Εάν η προοπτική εσόδων είναι ασαφής, ο κλάδος δεν θα θέλει να κατασκευάσει υβριδικά έργα», πρόσθεσε η WindEurope.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης