Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Wood Mackenzie: Νέα απειλή για την αγορά φυσικού αερίου της Κίνας

Wood Mackenzie: Νέα απειλή για την αγορά φυσικού αερίου της Κίνας
Μείωση 5-6% στα περιθώρια κέρδους των μονάδων παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο
Στα πλαίσια της προσπάθειας μείωσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για τους τελικούς χρήστες το Πεκίνο θα μειώσει τα τιμολόγια των μονάδων παραγωγής ενέργειας με αέριο, το οποίο απειλούσε την επιβίωση πολλών από αυτούς, αναφέρει η Wood Mackenzie, σύμφωνα με το oilprice.com προσθέτοντας την ήδη σημαντική πίεση που δέχεται η βιομηχανία από τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι νέοι κανονισμοί θα προκαλέσουν τουλάχιστον μείωση 5 έως 6 εκατοστιαίων μονάδων στα ήδη φτωχά περιθώρια των μονάδων παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο», δήλωσε ο σύμβουλος της Wood Mac, Frank Yu. «Το παραδοθέν κόστος καυσίμου στις περισσότερες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει μειωθεί μόνο κατά 10% σε 13%, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 16% σε 28% λόγω των νέων κανονισμών. Τα περισσότερα έργα είναι πλέον ζημιογόνα ή σχεδόν εξισορροπημένα ».

Τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο 25% τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ τα τιμολόγια ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο αέριο μειώθηκαν κατά 16 έως 28% σε ορισμένες βασικές αγορές.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ζήτησης φυσικού αερίου από κινέζικα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας θα μπορούσαν να εξαφανιστούν έως το 2025, καθώς κατασκευάζονται λιγότερες μονάδες με φυσικό αέριο και τα ποσοστά χρήσης μειώνονται λόγω των χαμηλών τιμολογίων.

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Yu, η Κίνα θα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% της παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό θα σήμαινε περισσότερα ηλιακά και αιολικά πάρκα, καθώς και περισσότερο άνθρακα. Αλλά θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβει περισσότερο αέριο, παρά τα δυσμενή οικονομικά και το γεγονός ότι η Κίνα χρησιμοποιεί κυρίως τεχνολογία εισαγωγής φυσικού αερίου, η οποία υπονομεύει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα τέτοιων εγκαταστάσεων.

Η ανταγωνιστικότητα κόστους αναγνωρίστηκε ως εμπόδιο για τη ζήτηση φυσικού αερίου και σε άλλη έκθεση πρόσφατα. Η Παγκόσμια Έκθεση Αερίου της Διεθνούς Ένωσης Φυσικού Αερίου σημείωσε επίσης ότι η Κίνα - μαζί με την Ινδία - ήταν μεταξύ των χωρών όπου η εξάρτηση από το εισαγόμενο αέριο επηρέασε αρνητικά τη ζήτηση για καύσιμα, ωφελώντας τον άνθρακα χαμηλού κόστους.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης