Φυσικό Αέριο

Σύμφωνο ασφαλείας Total και Μοζαμβίκης για έργο φυσικού αερίου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Σύμφωνο ασφαλείας Total και Μοζαμβίκης για έργο φυσικού αερίου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Το έργο της Total περιλαμβάνει την ανάπτυξη των πεδίων Golfinho και Atum που περιέχουν περισσότερα από 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf) φυσικού αερίου και την κατασκευή μονάδας υγροποίησης
Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου Total υπέγραψε σύμφωνο ασφαλείας με την κυβέρνηση της Μοζαμβίκης για την προστασία ενός έργου φυσικού αερίου (LNG) ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναπτύσσεται στη χώρα της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα 24/8/2020.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μοζαμβίκης πολεμούν μια εξέγερση εναντίον των πολιτοφυλακών που είναι ύποπτοι ότι έχουν δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος στην πλούσιο σε αέρια βόρεια περιοχή της χώρας.

Η βία στο βόριο Κάμπο Ντελγκάντο έχει πρόσφατα στοιχήσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αντάρτες κατέλαβαν ένα λιμάνι στη βόρεια πόλη της Μοκίμποα ντα Πράια.
Το έργο της Total περιλαμβάνει την ανάπτυξη των πεδίων φυσικού αερίου Golfinho και Atum στην παραχώρηση υπεράκτιας περιοχής 1, που περιέχει περισσότερα από 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf) φυσικού αερίου και την κατασκευή μονάδας υγροποίησης με δυναμικότητα 13,1 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Η αρχική παραγωγή έχει προγραμματιστεί έως το 2024.
"Αυτό ... ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον λειτουργίας για συνεργάτες όπως η Total, η οποία επιτρέπει τη συνεχιζόμενη επένδυσή τους στη βιομηχανία της Μοζαμβίκης", ανέφερε στη δήλωση ο Ernesto Elias Tonela, υπουργός ορυκτών πόρων και ενέργειας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης