Διεθνή

Reuters: Δάνειο 3 δισ. δολαρίων στο Ιρακινό Κουρδιστάν μέσω προπώλησης πετρελαίου

tags :
Reuters: Δάνειο 3 δισ. δολαρίων στο Ιρακινό Κουρδιστάν μέσω προπώλησης πετρελαίου
Το Κουρδιστάν έχει ανάγκη της εξαγωγές, για να χρηματοδοτήσει τον αγώνα του κατά του ISIS
Το Ιρακινό Κουρδιστάν, υπέγραψε συμφωνία για σύναψη δανείων ύψους 3 δισ. δολ. με εμπορικούς οίκους και τη ρώσικη κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θέσης του, καθώς η ημιαυτόνομη περιοχή συνεχίζει τη μάχη με το Ισλαμικό κράτος.
Ο υπουργός φυσικών πόρων του Κουρδιστάν, Ashti Hawrami, δήλωσε στο Reuters ότι η συμφωνία επετεύχθη τις τελευταίες εβδομάδες, εξασφαλίζοντας στο Κουρδιστάν μια περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή του δανείο διάρκειας 3 έως 5 ετών.
Εμπορικοί οίκοι χρηματοδοτούν τις εξαγωγές πετρελαίου από τους Κούρδους του Erbil, από τη στιγμή που ξεκίνησαν την αυτόνομη διάθεση του δυο χρόνια πριν, εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές τους από την Ιρακινή κυβέρνηση.
Το Κουρδιστάν αναφέρει ότι έχει ανάγκη της εξαγωγές, καθώς χρειάζεται να χρηματοδοτήσει τον αγώνα του κατά του ISIS, όπως επίσης και για να περιθάλψει χιλιάδες Σύρων προσφύγων.
Τα οικονομικά του ημιαυτόνομου κρατιδίου είχαν πληγεί σοβαρά κατά την περίοδο 2015-2016 λόγω της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης