Αναλύσεις

Tι λέει η Citigroup για το δημοσίευμα του Bloomberg για την Ελλάδα

tags :
Tι λέει η Citigroup για το δημοσίευμα του Bloomberg για την Ελλάδα
Αναθεώρηση μνημονίου θα καθυστερήσει την διαδικασία της Αξιολόγησης
Η συμφωνία σε ένα νέο Συμπληρωματικό Μνημόνιο μπορεί να χρειαστεί μήνες
Το τελευταίο δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει ότι οι δανειστές της Ελλάδας επιστρέφουν στην Αθήνα έχοντας μαζί τους ένα συμπληρωματικό μνημόνιο αναφέρεται η Citigroup, η οποία θεωρεί ότι αυτή η εξέλιξη θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους δανειστές της ένα προσχέδιο Συμπληρωματικού Μνημονίου Κατανόησης και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ένα Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών, καθώς προετοιμάζεται για τις λεπτομέρειες όσων απαιτούν οι δανειστές, όπως ανέφεραν οι πηγές.
Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει συμφωνία τον Μάρτιο ή αρχές Απριλίου, ωστόσο το μέγεθος των εκκρεμοτήτων, προκαλεί ανησυχία για το πόσο δύσκολο θα είναι πολιτικά να περαστούν στο εσωτερικό.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε την προηγούμενη Δευτέρα να νομοθετήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ζητά το ΔΝΤ για το 2019, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μείωση του αφορολόγητου και αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, υποχωρώντας στα ζητήματα που η κυβέρνηση είχε ορίσει ως "κόκκινες γραμμές".
Όπως τονίζεται, οι δανειστές έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να εφαρμόσει μέτρα δημοσιονομικά, εργασιακά, καθώς και μεταρρυθμίσεις που αφορούν την αγορά ενέργειας.
Σύμφωνα με την Citigroup, οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η επιφυλακτικότητα για την εφαρμογή των συνδεδεμένων μεταρρυθμίσεων σημαίνουν ότι το νέο πακέτο είναι πολύ πιο δύσκολο να περάσει από την ελληνική κυβέρνηση.
Η συμφωνία σε ένα νέο Συμπληρωματικό Μνημόνιο μπορεί να χρειαστεί μήνες και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, πριν από τις επόμενες εκταμιεύσεις του χρέους, καταλήγει η Citigroup.
Πηγη: Bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης