Ενέργεια

Απομειώσεις άνω των 8 δισ. δολ για την Total το β' τρίμηνο του 2020

Απομειώσεις άνω των 8 δισ. δολ για την Total το β' τρίμηνο του 2020
Η ίδια η εταιρεία αναφέρθηκε στον οικονομικό αντίκτυπο που είχε η πανδημία στα αποτελέσματά της

Απώλειες άνω των 8,37 δισ. δολαρίων σημείωσε κατά το δεύτερο τρίμηνο η Total, που οφείλονται σε απομειώσεις, χαμηλότερες τιμές υδρογονανθράκων και επίπεδα παραγωγής. Η πλειονότητα των απομείωσης (7 δισεκατομμύρια δολάρια) αφορούσε τα περιουσιακά στοιχεία του Καναδά.

Η ίδια η εταιρεία αναφέρθηκε στον οικονομικό αντίκτυπο που είχε η πανδημία στα αποτελέσματά της, τονίζοντας ότι: «Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, ο Όμιλος αντιμετώπισε εξαιρετικές περιστάσεις με τον κορωνοϊό. Τα lockdown που επιβλήθηκαν σε πολλές χώρες για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κοροναϊού προκάλεσαν τεράστια πτώση της ζήτησης πετρελαίου, προκαλώντας πτώση των τιμών. Ενώ οι τιμές του αργού έχουν ανακάμψει σε ένα βαθμό, οι εταιρείες πετρελαίου αναφέρουν τεράστιες απώλειες».

Παρ 'όλα αυτά, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Patrick Pouyanne δήλωσε ότι η Total έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά της «σημειώνοντας 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια ταμειακών ροών, θετικά προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα, ένα σταθερό επίπεδο ελέγχου,καθώς και τη βιωσιμότητά του σε ένα περιβάλλον Brent στα 40 δολάρια ανά βαρέλι».

Παράλληλα, πτώση 4% σημείωσε ο συνολικός όγκος παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η παραγωγή φυσικού αερίου κατά την περίοδο ανήλθε σε 7,05 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως (Bcf / d), μειωμένη από 7,31 Bcf / d ένα χρόνο νωρίτερα.

Πώληση του διυλιστηρίου Lindsey της Total

H Total υπέγραψε συμφωνία για την πώληση του διυλιστηρίου Lindsey στον ανεξάρτητο βρετανικό όμιλο, Prax Group.

Η Prax, η οποία ειδικεύεται στο εμπόριο και την πώληση προϊόντων πετρελαίου, ελπίζει ότι με την κίνηση αυτή θα καταστεί πιο ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, το διυλιστήριο Lindsey, που βρίσκεται στο Lincolnshire της Αγγλίας, έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 5,4 εκατομμυρίων τόνων.

«Αφού εξέτασε πολλές επιλογές για το μέλλον του ιστότοπου Lindsey, η Total επέλεξε αυτή που προστατεύει καλύτερα τις τοπικές θέσεις εργασίας. Η πώληση θα πρέπει να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του έτους, μόλις ικανοποιηθούν οι όροι της πώλησης», υπογράμμισε ο Bernard Pinatel, πρόεδρος της Total Refining and Chemicals.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης