Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Ρουμανία: H Romgaz σχεδιάζει την είσοδο της στην αγορά προμήθειας και διανομής φυσικού αερίου

Ρουμανία: H Romgaz σχεδιάζει την είσοδο της στην αγορά προμήθειας και διανομής φυσικού αερίου
Η Romgaz βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρεία που εδρεύει στο νότιο τμήμα της χώρας
H ρουμανική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Romgaz σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου για οικιακούς πελάτες, σύμφωνα με το EnergyMarketPrice.

H Romgaz βρίσκεται σε συνομιλίες με μια εταιρεία που εδρεύει στο νότιο τμήμα της χώρας για μια εταιρική σχέση στην αγορά διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Adrian Volintiru στο πρακτορείο Τύπου Agerpres.

«Είχαμε αρκετές συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα με το υπουργείο Οικονομίας. Από το 2018 σκοπεύουμε να εισέλθουμε σε αυτήν την αγορά. Συζητούμε με μια εταιρεία από το νότο της χώρας, η οποία έχει δραστηριότητες διανομής και προμήθειας σε εγχώριους πελάτες, προκειμένου να λειτουργήσουμε από κοινού σε αυτόν τον τομέα ", δήλωσε ο.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας Virgil Popescu επέκρινε τη Romgaz και τον παραγωγό υδροηλεκτρικής ενέργειας Hidroelectrica για το ότι δεν εισήλθαν στις αγορές διανομής και προμήθειας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη θέση τους στην αγορά κατά την άποψή του.
Ο πλειοψηφικός μέτοχος της Romgaz είναι το ρουμανικό κράτος με μερίδιο 70%, με το υπόλοιπο 30% στο δωρεάν float να ανήκουνστο BVB.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης