Τελευταία Νέα

Νότια Αφρική: Αναχρηματοδότηση οφειλών για τις εταιρείες ΑΠΕ με στόχο την μείωση των τιμολογίων

Νότια Αφρική: Αναχρηματοδότηση οφειλών για τις εταιρείες ΑΠΕ με στόχο την μείωση των τιμολογίων
Συνομιλίες της κυβέρνησης με τις εταιρείες ΑΠΕ
Οι εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Νότιας Αφρικής αναζητούν τρόπους για την αναχρηματοδότηση των οφειλών τους, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να μειώσει τα τιμολόγια ενέργειας από παλαιότερα ηλιακά και αιολικά έργα, ανέφερε η ένωση αιολικής ενέργειας της χώρας SAWEA.

Σύμφωνα με το Reuters η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πέρυσι για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια για τη στήριξη της οικονομίας.
Η SAWEA είπε ότι θα χρειαστούν τέσσερις έως έξι μήνες για τις εταιρείες να διαπραγματευτούν νέους όρους με τους δανειστές. Οι επιλογές αναχρηματοδότησης περιλαμβάνουν την αύξηση της διάρκειας του χρέους ή την αλλαγή των τύπων του χρέους.

Το κέρδος από το φθηνότερο χρέος αναμένεται να μοιραστεί μεταξύ 50 και 50 μεταξύ των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και της κυβέρνησης, αν και θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν διαφορετικά διαχωριστικά.
Υπήρχε ανησυχία ότι εάν η κυβέρνηση προσπαθούσε να επιβάλει μονομερή μείωση δασμών, θα μπορούσε να αποτρέψει τις επενδύσεις, αλλά η κυβέρνηση επιμένει ότι οι συνομιλίες είναι εθελοντικές.

Η SAWEA ανέφερε ότι αξιωματούχος δήλωσε ότι περίπου το 70% των 64 παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας είχαν ανταποκριθεί θετικά στην ιδέα της αναχρηματοδότησης του χρέους τους για να βοηθήσουν στη μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η κυβέρνηση θα μεταβιβάσει το μερίδιό της στο κέρδος στους καταναλωτές μέσω χαμηλότερων τιμολογίων, σύμφωνα με πρωτόκολλο αναχρηματοδότησης που εκπόνησε το υπουργείο Ενέργειας.

Όταν η κυβέρνηση προσέγγισε εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πέρυσι σχετικά με τρόπους μείωσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, πολλές εταιρείες δήλωσαν ότι είναι αδύνατο να επιτευχθούν μεγάλες εξοικονομήσεις. Ωστόσο, δήλωσαν ότι η κατανομή των κερδών από μια άσκηση αναχρηματοδότησης ήταν μια επιλογή που είναι απίθανο να βλάψει το συναίσθημα των επενδυτών και θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των τιμολογίων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης