Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αξιωματούχος ΕΕ: Στόχος να τερματιστούν οι παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Αξιωματούχος ΕΕ: Στόχος να τερματιστούν οι παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα το ζήτημα της Τουρκίας
Από τα βασικά θέματα που θα τεθούν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα είναι το ζήτημα της Τουρκίας, όπως ανέφερε ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος σε ενημέρωση των δημοσιογράφων σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Κύριο πρόβλημα είναι οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε και υπογράμμισε ότι μέλημα αποτελεί το «πώς θα ξεμπλοκάρει η κατάσταση στην περιοχή».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των σχέσεων με την Τουρκία, σημείωσε ότι «πριν από έξι χρόνια υπήρχε διάλογος σε υψηλότατο επίπεδο, υπήρχαν διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση της βίζας. Τώρα δεν έχουμε τίποτα», συμπληρώνοντας ότι ο ύπατος εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσει ιδέες έτσι ώστε «να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν πρόκειται να τεθεί το θέμα των κυρώσεων, είπε ότι «ότι ο κάθε υπουργός μπορεί να θέσει όποιο θέμα επιθυμεί. Ο στόχος είναι η αποκλιμάκωση και να τερματιστούν οι παράνομες γεωτρήσεις».

Σχετικά με το ζήτημα της Λιβύης, ο αξιωματούχος τόνισε ότι «η ΕΕ είναι πολύ ενεργή αναφορικά με τη διαδικασία του Βερολίνου. Η ΕΕ θα είναι μέρος οποιασδήποτε πολιτικής λύσης στη Λιβύη».
Oι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν, επίσης, την κατάσταση στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και πώς η ΕΕ παρείχε βοήθεια στην περιοχή, το θέμα του Χονγκ Κονγκ και τις εξελίξεις στο διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης