Παρενέργειες

To ποσόν των 10 δισ δολ ρίχνει ο Buffet στο φυσικό αέριο

To ποσόν των 10 δισ δολ ρίχνει ο Buffet στο φυσικό αέριο
Δεν ξέρω τι λένε αυτοί που θεωρούν ότι μπορούμε να πάμε κατευθείαν από τον άνθρακα στις ΑΠΕ.
Πάντως ο Buffet κάνοντας την πρώτη κίνηση μετά την έκρηξη της πανδημίας του Coronavirus επενδύει στο φυσικό αέριο, εξαγοράζοντας την Dominion Energy, για να ανεβάσει η Berkshire Hathaway Εnergy το μεριδιό της σε αυτόν τον ενεργειακό κλάδο στις ΗΠΑ.
Τα 4 δισ της επένδυσης αφορούν τα assets μεταφοράς και αποθήκευσης και μαζί με τα δάνεια το σύνολο φτάνει τα 10 δισ δολάρια.
Έτσι η ενεργειακή του Buffet θα αυξήσει το μεριδιό της στο 18%.
Σημασία έχει επίσης ότι ο Buffet αγοράζει assets στην δεδομένη συγκυρία,  άρα δεν δείχνει να θεωρεί ότι έχουμε επενδυτικό περιβάλλον πληθωρισμένων αξιών.
«Είμαστε πολύ περήφανοι που προσθέτουμε ένα τόσο μεγάλο χαρτοφυλάκιο ενεργητικού φυσικού αερίου στην ήδη ισχυρή ενεργειακή μας επιχείρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Buffet.
Από την πλευρά του, ο Bill Fehrman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway Energy, σημείωσε ότι: «Η απόκτηση αυτού του χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων φυσικού αερίου διευρύνει σημαντικά το αποτύπωμα της εταιρείας μας σε πολλές ανατολικές και δυτικές πολιτείες καθώς και παγκοσμίως, αυξάνοντας την εμβέλεια στην αγορά και την ποικιλία της Berkshire Hathaway Energy».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης