Φυσικό Αέριο

Ανακοίνωση νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Αίγυπτο από την ΕΝΙ

Ανακοίνωση νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Αίγυπτο από την ΕΝΙ
Σε συνεργασία με την BP και την Total, η Eni έχει ανοίξει επιτυχώς το πρώτο φρεάτιο εξερεύνησης στην άδεια North El Hammad, στα συμβατικά αιγυπτιακά νερά του Δέλτα του Νείλου

Η ιταλική Eni ανακοίνωσε την ανακάλυψη μιας μόνο στήλης αερίου πάχους 152 μέτρων εντός των μεσογειακών σχηματισμών ψαμμίτη Abu Madi στην παράκτια Αίγυπτο της Μεσογείου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι, σε συνεργασία με την BP και την Total, η Eni έχει ανοίξει επιτυχώς το πρώτο φρεάτιο εξερεύνησης στην άδεια North El Hammad, στα συμβατικά αιγυπτιακά νερά του Δέλτα του Νείλου.

Η Egypt-Oil Gas σημειώνει πως πως η ανακάλυψη υποδηλώνει το σημαντικό δυναμικό φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων σε αυτόν τον τομέα των Αιγυπτιακών υπεράκτιων ρηχών νερών.

Επιπλέον, η Eni στοχεύει να παρακολουθεί γρήγορα την παραγωγή μέσω συνεργιών με τις υπάρχουσες υποδομές της περιοχής. Η εταιρεία δήλωσε ότι με αυτή τη νέα ανακάλυψη, θα συνεχίσει να εξερευνά και να τρυπά την περιοχή Great Nooros. Προσθέτοντας αυτό το κοίτασμα Nidoco NW-1 DIR, το οποίο βρίσκεται στην παραχώρηση του Abu Madi West, έχει ανατεθεί για εξερεύνηση αργότερα φέτος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με την Αιγυπτιακή Εταιρεία Συμμετοχής Φυσικού Αερίου (EGAS), η Eni κατέχει 37,5% στην παραχώρηση North El Hammad, ενώ η BP και η Total κατέχουν 37,5% και 25% του εργασιακού ενδιαφέροντος, αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης