Ενέργεια

Η πτωχευμένη Chesapeake σχεδιάζει νέα μείωση στις γεωτρήσεις φέτος

tags :
Η πτωχευμένη Chesapeake σχεδιάζει νέα μείωση στις γεωτρήσεις φέτος
Η Chesapeake την Κυριακή έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ που ζήτησε προστασία από την πτώχευση τα τελευταία χρόνια
Η πτωχευμένη Chesapeake Energy παρουσίασε το μακροπρόθεσμο σχέδιό της και ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει περίπου το ήμισυ του αριθμού των ενεργών πλατφορμών μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους από ό, τι το πρώτο τρίμηνο.

Η Chesapeake την Κυριακή έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ που ζήτησε προστασία από την πτώχευση τα τελευταία χρόνια καθώς λύγισε από τα χρέη και τον αντίκτυπο της επιδημίας του κορωνοϊού στις αγορές ενέργειας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι στοχεύει να τρέξει ένα πρόγραμμα έξι έως οκτώ εξέδρων για τα επόμενα δύο χρόνια, το ήμισυ του αριθμού των εγκαταστάσεων που είχε λειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο. Ο παραγωγός σχεδιάζει να λειτουργήσει επτά έως οκτώ εξέδρες μεταξύ 2022 και 2024, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters.

Η Chesapeake λειτουργούσε 15 εξέδρες κατά μέσο όρο το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, προτού η πανδημία μειώσει τη ζήτηση καυσίμων και πλήξει τις αγορές ενέργειας. Το προηγούμενο τρίμηνο, ο αριθμός των πλατφορμών του υποχώρησε στις 14.

Σύμφωνα με το έγγραφο στα σχέδια της Chesapeake αναφερόταν ότι θα λειτουργούσαν κατά μέσο όρο μόλις έξι εξέδρες απλωμένα στην Appalachia και την Ακτή του Κόλπου το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με 14 το πρώτο τρίμηνο. Ο μέσος όρος του δεύτερου τριμήνου εκτιμάται σε επτά εξέδρες, με 36 γεωτρήσεις.

Η εταιρεία, η οποία δαπάνησε μεγάλα ποσά για να γίνει ο κορυφαίος παραγωγός φυσικού αερίου των ΗΠΑ, θα πρέπει τώρα να συρρικνωθεί καθώς λειτουργεί εν μέσω χρεοκοπίας και της ιστορικής κάμψης των τιμών του πετρελαίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης