Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Αγοραστές ακυρώνουν 40-45 φορτία αμερικανικού LNG για τον Αύγουστο

tags :
Αγοραστές ακυρώνουν 40-45 φορτία αμερικανικού LNG για τον Αύγουστο
Αργή ανάκαμψη της ζήτησης φυσικού αερίου και υψηλά αποθέματα στην Ευρώπη
Οι αγοραστές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αναμένεται να ακυρώσουν 40 έως 45 φορτία για φόρτωση Αυγούστου από τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της αργής ανάκαμψης της ζήτησης φυσικού αερίου στην Ασία και των υψηλών ευρωπαϊκών αποθεμάτων φυσικού αερίου, ανέφεραν πηγές της αγοράς τη Δευτέρα 22/6/2020.

Σύμφωνα με το Reuters o ακριβής αριθμός ακυρώσεων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, καθώς η προθεσμία ορισμένων έργων είναι τη Δευτέρα, αλλά έξι από τις πηγές δήλωσαν ότι αναμένουν ότι ο αριθμός των ακυρώσεων Αυγούστου θα είναι κοντά στα 40 έως 45 φορτία, τον ίδιο αριθμό φορτώσεων που ακυρώθηκαν για τον Ιούλιο.
Αυτό ακολούθησε τουλάχιστον 20 έως 30 φορτία LNG των ΗΠΑ που ακυρώθηκαν για φόρτωση τον Ιούνιο μετά την πανδημία κοροναϊού που έπληξε τη ζήτηση φυσικού αερίου παγκοσμίως, προκαλώντας την πτώση των τιμών φυσικού αερίου και LNG.

Το ασφάλιστρο των τιμών φυσικού αερίου στην Ευρώπη έναντι του αμερικανικού Henry Hub παραμένει πολύ περιορισμένο για να παραδώσει φορτία των ΗΠΑ με κέρδος, ανέφεραν πηγές.
Η σύμβαση του Αυγούστου στον ολλανδικό κόμβο φυσικού αερίου διαπραγματεύτηκε περίπου 0,10 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες πάνω από το Henry Hub για τον Αύγουστο τη Δευτέρα.

«Σε αυτά τα επίπεδα, οι Ευρωπαίοι αγοραστές βλέπουν απώλεια άνω των 5,00 $ σε σύγκριση με το να πληρώνουν μόνο μια χρέωση ακύρωσης 3,00 έως 3,50 $», δήλωσε trader με γνώση του θέματος.
Άλλη πηγή ανέφερε ότι σχεδόν 30 φορτία ακυρώθηκαν από τα εργοστάσια της Cheniere Energy, το Sabine Pass στη Λουιζιάνα και το Corpus Christi στο Τέξας.
Έως και 10 φορτία θα μπορούσαν να είχαν ακυρωθεί από το εργοστάσιο Freeport στο Τέξας, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι υπήρχαν πιθανές ακυρώσεις και από άλλα έργα στις ΗΠΑ, με συνολικά περίπου 45 φορτία να ακυρωθούν.

Ορισμένες πηγές ανέφεραν, ωστόσο, ότι η φόρτωση τον Αύγουστο μπορεί να έχει πιο νόημα σε σύγκριση με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, καθώς υπήρχε μια τιμή contango μεταξύ Αυγούστου και επόμενων μηνών, με τις τιμές αποστολής χαμηλές.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης