Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Αυξήθηκε η ροή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Πολωνίας

Αυξήθηκε η ροή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Πολωνίας
Μέσω δημοπρασιών η πώληση χωρητικότητας των αγωγών
Η ρωσική διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe, που διασχίζει την Πολωνία, αυξήθηκε την Τετάρτη 27/5/2020 αφού σταμάτησε σχεδόν στις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία από τον διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου της Πολωνίας που επικαλείται το Reuters.

H συμφωνία διαμετακόμισης φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990, έληξε στις 17 Μαΐου και έκτοτε η εταιρεία εκμετάλλευσης της Πολωνίας Gaz-System πωλεί χωρητικότητα αγωγών μέσω δημοπρασιών.

Η Gaz-System anako;invse ότι περίπου το 20% της διαθέσιμης χωρητικότητας του αγωγού έγινε κράτηση για την Τετάρτη σε σύγκριση με περίπου 5% για την Τρίτη.

Ο χειριστής ανέφερε νωρίτερα ότι με τα χαμηλά επίπεδα, δεν υπήρχε ανάγκη να λειτουργούν αντλιοστάσια και επομένως και ο αγωγός για ολόκληρη την ημέρα.

Οι ρωσικές ροές φυσικού αερίου μέσω Πολωνίας προς την Ευρώπη είναι πιθανό να αυξηθούν τον επόμενο μήνα, καθώς τα αποτελέσματα της δημοπρασίας δείχνουν ότι το 92% της χωρητικότητας έχει δεσμευτεί για τον Ιούνιο και περίπου το 80% για το τρίμηνο από την 1η Ιουλίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης