Φυσικό Αέριο

Η ρωσική διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Πολωνίας έχει σχεδόν σταματήσει

Η ρωσική διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Πολωνίας έχει σχεδόν σταματήσει
Μετά την λήξη της συμφωνίας στις 17 Μαΐου
Η ρωσική διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe, που διασχίζει την Πολωνία, έχει σχεδόν στεγνώσει, ανέφερε το Interfax επικαλούμενο τους φορείς εκμετάλλευσης αγωγών φυσικού αερίου τη Δευτέρα 25/5/2020, λίγες μέρες μετά τη λήξη μιας συμφωνίας transit φυσικού αερίου μεταξύ Μόσχας και Βαρσοβίας.

Η συμφωνία διέλευσης φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990, έληξε στις 17 Μαΐου, καθώς η Βαρσοβία ευθυγραμμίζει τους ενεργειακούς της κανονισμούς με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιορίζει την δεκαετή εξάρτησή της από τα ρωσικά καύσιμα. Ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου αερίου της Πολωνίας Gaz-System επανέλαβε ότι μετά τη λήξη της συμφωνίας διέλευσης άρχισε να πωλεί χωρητικότητα στον αγωγό Yamal μέσω δημοπρασιών.

Ανέφερε ότι η χωρητικότητα για την Κυριακή ήταν σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι για τις προηγούμενες περιόδους και ότι «δεν υπάρχει ανάγκη τα αντλιοστάσια να λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα σε τόσο χαμηλές παραγγελίες για την υπηρεσία διαμετακόμισης».
Σύμφωνα με την Gaz-System, οι πελάτες έκαναν κράτηση 4 εκατομμύρια kWh / h για την Κυριακή και τη Δευτέρα, σε σύγκριση με περίπου 12,5 εκατομμύρια για το Σάββατο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης