Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

ΗΠΑ: Αύξηση της αποθήκευσης κατά 19,5% πάνω από τον μέσο όρο της 5ετίας στο φυσικό αέριο - Πιέζονται βραχυχρόνια οι τιμές

ΗΠΑ: Αύξηση της αποθήκευσης κατά 19,5% πάνω από τον μέσο όρο της 5ετίας στο φυσικό αέριο - Πιέζονται βραχυχρόνια οι τιμές
Τα αποθέματα φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα διαμορφωθούν στα 2,505 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (tcf)
Τα μελλοντικά συμβόλαια φυσικού αερίου των ΗΠΑ υποχώρησαν σχεδόν 3% την Πέμπτη 21/5/2020 πριν από την ανακοίνωση στοιχείων για την αποθήκευση που αναμένεται να παρουσιάσουν μικρότερη αύξηση από την συνηθισμένη εβδομαδιαία.
Παράλληλα η μείωση της ζήτησης και των εξαγωγών κλιμακώνεται λόγω του lockdown για τον coronavirus.


Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας έδωσαν πιθανώς 83 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια (bcf) αερίου σε αποθήκευση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 15 Μαΐου.
Η  πενταετής (2015-19) μέση αποθήκευση ήταν 87 bcf για την περίοδο.
Η αύξηση αναμένεται να ανεβάσει τα αποθέματα στα 2,505 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (tcf), 19,5% πάνω από τον πενταετή μέσος όρο 2,096 tcf για αυτήν την περίοδο του έτους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου για τον Ιούνιο στο New York Mercantile Exchange υποχώρησαν 4,7 σεντς, ή 2,7%, σε 1,724 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες στις 8:25 π.μ. EDT (1225 GMT).

Τα συμβόλαια για το υπόλοιπο του 2020 και το 2021 διαπραγματεύονται από 26% μέχρι  52% υψηλότερα σε σχέση με αυτά που αφορούν την κοντινότερη διάρκεια (άμεσης εκκαθάρισης) καθώς η αγορά εκτιμά ότι τα δεδομένα της ζήτησης θα βελτιωθούν.
Σύμφωνα με την Refinitiv η μέση παραγωγή φυσικού αερίου στις 48 αμερικανικές πολιτείες μειώθηκε στα 89,6 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα (bcfd) μέχρι στιγμής τον Μάιο, κάτω από το χαμηλό οκτώ μηνών 92,9 bcfd τον Απρίλιο και ένα μηνιαίο υψηλό όλων των εποχών 95,4 bcfd το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την Refinitiv οι εξαγωγές αγωγών των ΗΠΑ προς τον Καναδά ήταν κατά μέσο όρο 2,2 bcfd μέχρι τον Μάιο, από 2,4 bcfd τον Απρίλιο και υψηλό μηνιαίο υψηλό 3,5 bcfd τον Δεκέμβριο.
Οι εξαγωγές μέσω αγωγού προς το Μεξικό ήταν κατά μέσο όρο 4,6 bcfd μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, από 4,7 bcfd τον Απρίλιο και ρεκόρ 5,6 bcfd τον Μάρτιο.
Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 6,6 bcfd μέχρι στιγμής τον Μάιο από το χαμηλό τεσσάρων μηνών των 8,1 bcfd τον Απρίλιο και ρεκόρ 8,7 bcfd τον Φεβρουάριο.
Στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, η χαμηλή ζήτηση και η άφθονη υδροηλεκτρική και αιολική ενέργεια οδήγησαν τις ηλεκτρικές τιμές στοκέντρο Mid-C EL-PK-MIDC-SNL σε χαμηλό ρεκόρ,χαμηλότερο για πρώτη φορά από το 2010.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης