Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Θ.Χειμάρας: Σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός για το έργο του Φυσικού Αερίου στη Λαμία

Θ.Χειμάρας: Σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός για το έργο του Φυσικού Αερίου στη Λαμία
Η διαβούλευση θα διαρκέσει 15 ημέρες
Την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για το διαγωνισμό του έργου επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου στη Λαμία ανακοίνωσε με δημοσίευσή του, ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας.
Θα διαρκέσει 15 ημέρες, ενώ μετά τη λήξη της, ολοκληρώνονται και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, ώστε να ξεκινήσει στη συνέχεια, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευαστή.
Ο Βουλευτής σε ερωτήσεις που είχε καταθέσει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ Χατζηδάκη το Σεπτέμβριο 2019 για την επίσπευση των διαδικασιών, καθώς και τον Απρίλιο 2020 για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και την επιτάχυνση των διαγωνισμών, είχε υπογραμμίσει τους κινδύνους που αντιμετώπιζε το έργο από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις.
Η σημερινή πρόσκληση εγκαινιάζει την αρχή της υλοποίησης ενός έργου με πολλαπλό κέρδος για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα.
Ο Θέμης Χειμάρας, σε δήλωσή του αναφέρει:
«Σε δημόσια διαβούλευση ο Διαγωνισμός για το έργο του Φυσικού Αερίου στη Λαμία!
Είναι το καλό νέο της ημέρας! Επιτέλους, ξεκινάμε!
Μετά από αναμονή χρόνων, έγινε η αρχή για τη δημοπράτηση του έργου επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Λαμία.
Σήμερα, αναρτήθηκε η πρόσκληση για τη δημόσια διαβούλευση επί των τευχών δημοπράτησης που αφορούν στο έργο, προϋπολογισμού 16.300.000,00 € πλέον ΦΠΑ.
Όπως είχα τονίσει και στην πρόσφατη ερώτησή μου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και την επίσπευση του έργου, πρόκειται για εγχείρημα κομβικής σημασίας για τον τόπο μας.
Με πολλά οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη για τον τόπο μας, αλλά και τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολύτιμες θέσεις εργασίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης