Διεθνή

Ο Τrump ανακοίνωσε 11 δισ δολάρια προς τις Πολιτείες για τεστ κατά του Κορωνοϊού

Ο Τrump ανακοίνωσε 11 δισ δολάρια προς τις Πολιτείες για τεστ κατά του Κορωνοϊού
Στο 24% η πραγματική ανεργία στις ΗΠΑ και στα 4 δισ το έλλειμμα
Tους 300.000 την ημέρα φτάνουν οι Αμερικανοί που περνούν από τεστ για την πανδημία του κορωνοϊού σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του προέδρου Trump που έγιναν στον Λευκό Οίκο αργά το βράδυ της Δευτέρας 11/5.
Παράλληλα σύμφωνα με την κυβέρνηση Trump διατίθενται 11 δισ δολάρια στις Πολιτείες για ελεύθερα τεστ κατά του ιού, ώστε να γίνει με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια η επανακκίνηση.
Την ίδια ώρα ο Hans Mikkelsen, head investment grade credit  Bank of America, εκτίμησε ότι οι αμερικανικές εταιρίες έχουν "τραβήξει" 150 δισ χορηγήσεων και αθροιστικά Μάρτιο και Απρίλιο με τις νέες εκδόσεις πέραν των αναχρηματοδοτήσεων, που τις ξεπερνούν, το συνολικό νούμερο ανέρχεται σε 500 δισ δολάρια.
Aυτά κάνουν οι Αμερικανοί για την κρίση στην χώρα τους τι κάνουν οι υπόλοιπες κυβερνήσεις για τις δικές τους;


Ύφεση της τάξεως του -34,9% προβλέπει η Fed της Αtlanta για το β’ τρίμηνο του 2020 στις ΗΠΑ


Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση στο ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από τότε που η κρίση του COVID-19 έπληξε τις ΗΠΑ, πολλές επιχειρήσεις υπολειτουργούν, ενώ άλλες έχουν βάλει λουκέτο.
Το πρωτόγνωρο σοκ που προκάλεσε στην αμερικανική οικονομία σε ό,τι αφορά την προσφορά και τη ζήτηση η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε τρομακτική επιδείνωση τα μακροοικονομικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη της αγοράς εργασίας.
Οι άνεργοι τον Απρίλιο του 2020 ξεπέρασαν τα 20,5 εκατομμύρια, ενώ το συνολικό ποσοστό των θέσεων εργασίας που έχουν χαθεί ανέρχεται στο 14%.
Η πραγματική ανεργία όμως σύμφωνα και με τον YΠΟΙΚ Mnuchin είναι στο 24% ενώ παράλληλα το έλλειμμα υπολογίζεται στα 4 τρισ δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης