Φυσικό Αέριο

Ο παράγοντας που θα καθορίσει την έκρηξη εισαγωγών LNG της Ινδίας

Ο παράγοντας που θα καθορίσει την έκρηξη εισαγωγών LNG της Ινδίας
Η Ινδία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο

Κατά 1/3 θα αυξηθούν οι εισαγωγές LNG της Ινδίας την επόμενη τριετία, ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, η αύξηση των εισαγωγών θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου αγωγών.
Η Ινδία - ο τέταρτος μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο – δεν εισάγει φυσικό αέριο μέσω αγωγών. Απεναντίας, βασίζεται όλο και περισσότερο στις εισαγωγές LNG ενώ η εγχώρια παραγωγή μειώνεται σταθερά.
Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση και εισαγωγές LNG, η Ινδία έθεσε σε λειτουργία νωρίτερα στις αρχές του έτους τον έκτο τερματικό σταθμό εισαγωγής αερίου.
Παράλληλα, κατασκευάζει άλλες τέσσερις εγκαταστάσεις που αναμένεται να τεθούν σε σύνδεση έως το 2023.

Το κλειδί της επιτυχίας

Η αύξηση των εισαγωγών LNG της Ινδίας δεν θα εξαρτηθεί μόνο από τον ρυθμό της κατασκευής των τέρμιναλ, αλλά και από την ταχύτητα με την οποία η χώρα θα κατασκευάζει αγωγούς φυσικού αερίου.
«Η κατασκευή εγχώριων αγωγών για μεταφορά του LNG από τις παράκτιες εγκαταστάσεις εισαγωγής σε μεγάλα κέντρα ζήτησης περαιτέρω στην ενδοχώρα έχει παρουσιάσει καθυστερήσεις. Η μελλοντική αύξηση των εισαγωγών LNG της Ινδίας θα εξαρτηθεί από την έγκαιρη ολοκλήρωση των δικτύων αγωγών φυσικού αερίου» εξηγεί η ΕΙΑ.
Σύμφωνα με μια ανάλυση Wood Mackenzie την περασμένη εβδομάδα, η Ινδία θα δει μια ανάκαμψη σε σχήμα V στις εισαγωγές LNG από τα μέσα Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι η βιομηχανική ζήτηση έχει επιβραδυνθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του lockdown.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης