Διεθνή

Ελπιδοφόρα μηνύματα από την Gilead - Θετικά στοιχεία από τη δοκιμή του φαρμάκου remdesivir για τον κορωνοϊό

Ελπιδοφόρα μηνύματα από την Gilead - Θετικά στοιχεία από τη δοκιμή του φαρμάκου remdesivir για τον κορωνοϊό
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η κλινική δοκιμή ολοκληρώθηκε και τα μηνύματα είναι θετικά
Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από τη φαρμακοβιομηχανία Gilead σχετικά με τη δοκιμή του αντιικού φαρμάκου remdesivir κατά της νόσου COVID -19. 
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η κλινική δοκιμή του φαρμάκου ολοκληρώθηκε και τα μηνύματα είναι θετικά.
H Gilead αναφέρει ότι θα υποβάλλει τα στοιχεία της κλινικής δομικής προς δημοσίευση τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με την Gilead, αναμένεται να ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες από την αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία.
Η κλινική δοκιμή του φαρμάκου από την Gilead πραγματοποιείται σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση, με τη μελέτη να διεξάγεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ.
Η μετοχή της Gilead σημειώνει άλμα 9%, ενώ νωρίτερα ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση.
Από τις αρχές του 2020 ο τίτλος έχει ενισχυθεί κατά 21%.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα διέρρευσαν έγγραφα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα οποία ανέφεραν ότι η πειραματική χρήση του φαρμάκου Remdesivir απέτυχε στην πρώτη τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή.

Ινδία: Προς παραγωγή εμβολίου για τον κορωνοϊό, σε συνεργασία με το Oxford University

Την παραγωγή του πιθανού εμβολίου για τον κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από το Oxford University σχεδιάζει να αρχίσει το Serum Institute στην Ινδία εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων.
Στην περίπτωση που οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους στεφθούν από επιτυχία, το Serum Institute ελπίζει πως το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει στην αγορά έως τον Οκτώβριο.
Η εταιρεία έχει συνεργασία με το Oxford University ως ένα από τα 7 ινστιτούτα που παρασκευάζουν το εμβόλιο.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Serum Institute Adar Poonawalla δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα του ινστιτούτου συνεργάζεται στενά με τον Dr Hill του Oxford University.
Περιμένει να αρχίσει η παραγωγή του πιθανού εμβολίου σε 2-3 εβδομάδες και να παραχθούν 5 εκατομμύρια δόσεις σε μηνιαία βάση τους 6 πρώτους μήνες -στη συνέχεια ελπίζει η παραγωγή να αυξηθεί σε 10 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα.
Το Serum Institute συνεργάστηκε στο παρελθόν με επιστήμονες του Oxford University σε project εμβολίου για την ελονοσία και ο Poonawalla μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι είναι από τους καλύτερους επιστήμονες.
Ο Poonawalla περιμένει πως το εμβόλιο για την Covid-19 θα βρίσκεται στην αγορά έως τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, μόνο αν οι δοκιμές είναι επιτυχείς όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.
Το Serum Institute θα παράγει το εμβόλιο προσδοκώντας επιτυχία στις κλινικές δοκιμές έως τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο στη Βρετανία.
Ακολούθως, στο ινστιτούτο έλαβαν την απόφαση και το ρίσκο να ξεκινήσουν με δική τους ευθύνη την παραγωγή.
Η απόφαση ελήφθη για να υπάρχουν αρκετές δόσεις διαθέσιμες, αν αποδειχτούν επιτυχείς οι κλινικές δοκιμές, δήλωσε ο Poonawalla.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-04-29.png?itok=N95XaT4E

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης