Ενέργεια

Απώλειες των κερδών της OMV το α΄τρίμηνο - Στα 40 δολ/βαρέλι βλέπει το πετρέλαιο η εταιρεία

Απώλειες των κερδών της OMV το α΄τρίμηνο - Στα 40 δολ/βαρέλι βλέπει το πετρέλαιο η εταιρεία
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 65% τους πρώτους τρεις μήνες στα χαμηλά των 22 $ το βαρέλι

Ο αυστριακός ενεργειακός όμιλος OMV σημείωσε καθαρή ζημία το πρώτο τρίμηνο λόγω του σημαντικού κόστους αποθέματος, μειώνοντας τον στόχο παραγωγής του, ως απάντηση στην πτώση της ζήτησης πετρελαίου μετά την πανδημία κορονοϊού.
Ειδικότερα, η εταιρεία τόνισε ότι έχασε 68 εκατομμύρια ευρώ το α’ τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με τα κέρδη των 496 εκατ. ευρώ που είχε κερδίσει την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι πρόσφατα συμφωνημένες περικοπές προσφοράς ενδέχεται να μην είναι αρκετά βαθιές για να αντισταθμίσουν τη μείωση της ζήτησης.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 65% τους πρώτους τρεις μήνες στα χαμηλά των 22 $ το βαρέλι, καθώς οι αυστηροί περιορισμοί κίνησης οδήγησαν σε κατάρρευση της ζήτησης για καύσιμα μεταφοράς.
Η OMV δήλωσε ότι αναμένει την τιμή του πετρελαίου Brent να φτάσει κατά μέσο όρο στα 40 δολ/βαρέλι, βλέποντας την παραγωγή της να φτάνει το 2020 σε περίπου 440.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ανά ημέρα (boed) αντί του προηγούμενου στόχου της 500.000 boed.
Ο διευθύνων σύμβουλος Rainer Seele δήλωσε ότι σκέφτεται να μειώσει τις ώρες εργασίας για το προσωπικό της OMV και να κλείσει ένα διυλιστήριο λόγω της μείωσης της ζήτησης. Είναι επίσης ανοιχτό εάν θα καταβληθεί το προτεινόμενο μέρισμα των 2 ευρώ ανά μετοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης