Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Aγοραστές από Ασία και Ευρώπη ακύρωσαν την φόρτωση περίπου 20 cargoes αμερικανικού LNG για τον Ιούνιο 2020

tags :
Aγοραστές από Ασία και Ευρώπη ακύρωσαν την φόρτωση περίπου 20 cargoes αμερικανικού LNG για τον Ιούνιο 2020

Η πλειονότητα των φορτίων ακυρώθηκε από μονάδες της Cheniere Energy, το Sabine Pass στη Λουιζιάνα και το Corpus Christi στο Τέξας

 

Αγοραστές στην Ασία και την Ευρώπη έχουν ακυρώσει τη φόρτωση περίπου 20 φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Reuters την Τετάρτη 22.4.2020.

Οι ακυρώσεις ήρθαν καθώς η πανδημία του κορωνοϊού μείωσε τη ζήτηση φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο, με τις τιμές του φυσικού αερίου και του LNG να πέφτουν σε χαμηλά επίπεδα.

Η πλειονότητα των φορτίων ακυρώθηκε από μονάδες της Cheniere Energy, το Sabine Pass στη Λουιζιάνα και το Corpus Christi στο Τέξας για φόρτωση τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τι ίδιες πληροφορίες 10 διαφορετικές εταιρείες ακύρωσαν συνολικά 17 φορτία από τα projects της Cheniere, με πέντε από την μονάδα Freeport στο Τέξας. Τουλάχιστον άλλες τρεις εταιρείες ακύρωσαν φορτία στο Freeport αλλά δεν έγινε γνωστό εάν οι ακυρώσεις Freeport γίνονται για φόρτωση Ιουνίου ή Μαΐου.

Η Cheniere ανακοίνωσε ότι δεν θα σχολιάσει εμπορικές συζητήσεις με τους πελάτες της και πρόσθεσε ότι οι συμβάσεις LNG επιτρέπουν ευελιξία, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να μην λάβουν φορτία αλλά να πληρώνουν τέλος ρευστοποίησης.

Η Freeport LNG δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τα φορτία των πελατών της.

Στις εταιρείες που ακύρωσαν φορτία περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρείες ενέργειας, όπως η Royal Dutch Shell, η Total και η BP, αρκετοί Ευρωπαίοι αγοραστές, όπως η Enel και η Uniper και αρκετές ασιατικές εταιρείες.

Η πανδημία coronavirus έχει πιέσει τους αγοραστές LNG σε όλο τον κόσμο, καθώς τα αποθέματα ήταν ήδη γεμάτα μετά από δύο ζεστούς χειμώνες, με την παγκόσμια αγορά LNG να υπερφορτώνεται.

Στην Ευρώπη, το συμβόλαιο του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε κάτω από το αντίστοιχο των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα για πρώτη φορά σε μια δεκαετία λόγω της μειωμένης ζήτησης ενέργειας λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Στην Ασία, οι τιμές κυμαίνονται κοντά στα 2 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu) για παράδοση τον Ιούνιο, σύμφωνα με τους traders την Τετάρτη, που είναι περίπου 0,10 $ ανά mmBtu πάνω από την τιμή του φυσικού αερίου στο αμερικανικό Henry Hub, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης