Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Κίνα : Συμφωνία GCL και Shell για κοινοπραξία συναλλαγών LNG - Οι Κινέζοι ξεκίνησαν τα deals

tags :
Κίνα : Συμφωνία GCL και Shell για κοινοπραξία συναλλαγών LNG - Οι Κινέζοι ξεκίνησαν τα deals
Η προτεινόμενη κοινή επιχείρηση θα εξασφαλίσει προμήθειες LNG από τη Shell και θα εμπορεύεται το καύσιμο σε τερματικό σταθμό που σχεδιάζει η GCL

Η GCL Oil & Natural Gas Co Ltd υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο με την Royal Dutch Shell για να διερευνήσει την ίδρυση κοινής επιχείρησης με έδρα την ανατολική Κίνα για την αγορά και εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία.

Η προτεινόμενη κοινή επιχείρηση θα εξασφαλίσει προμήθειες LNG από τη Shell και θα εμπορεύεται το καύσιμο σε τερματικό σταθμό που σχεδιάζει η GCL στην επαρχία Jiangsu, ανέφερε η GCL σε ανακοίνωση.

Η GCL, θυγατρική της επιχείρησης παραγωγής ενέργειας και ενέργειας GCL (Group) Holding, είναι μία από τις δώδεκα κινεζικές εταιρείες κατασκευής τερματικών σταθμών φυσικού αερίου εκτός των κρατικών γιγάντων China National Offshore Oil Company, PetroChina και της Sinopec Corp που μέχρι τώρα κυριαρχούσαν στον τομέα LNG. Η Κίνα είναι ο No.2 παγκόσμιος εισαγωγέας LNG.

Η GCL σχεδιάζει τρεις τερματικούς σταθμούς παραλαβής κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Κίνας - Yantai στην επαρχία Shandong, Rudong στο Jiangsu και Maoming στο Guangdong - με συνολική ετήσια ικανότητα 14,5 εκατομμυρίων τόνων, δήλωσε στο Reuters ο Huang Shaohua, αξιωματούχος στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας.

Μεταξύ αυτών, το σχέδιο Yantai ύψους 5 εκατομμυρίων τόνων ανά έτος ήταν το πρώτο που κέρδισε την έγκριση των κρατικών ρυθμιστικών αρχών τον Ιανουάριο και η GCL σκοπεύει να αρχίσει να κατασκευάζει τη μονάδα φέτος, πρόσθεσε ο Huang.

Ο τερματικός σταθμός Yantai, με εκτιμώμενο κόστος 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ξεκινήσει το 2023, ανέφερε το Reuters

Η GCL υπέβαλε επενδυτικό σχέδιο για το τερματικό σταθμό Rudong ύψους 6,5 εκατομμυρίων τόνων ανά έτος προς την κρατική αρχή τον περασμένο Δεκέμβριο, πρόσθεσε ο Huang.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την κρατική PetroChina για πιθανές κοινές επενδύσεις στο τρίτο τερματικό σταθμό στο Maoming , δυναμικότητας 3 εκατ. τόνους -έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης