Σχέδιο εταιρειών από Τουρκία, Κίνα και ΗΠΑ για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στην τουρκική Ισπάρτα

Σχέδιο εταιρειών από Τουρκία, Κίνα και ΗΠΑ για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στην τουρκική Ισπάρτα
Το έργο αυτής της επένδυσης ανέρχεται στο 1,5 δισ. δολ.

Για την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού με αντλία αποθήκευσης 1000 MW στην Τουρκία, γίνεται λόγος ανάμεσα σε εταιρείες από Τουρκία, Κίνα και ΗΠΑ.
Μια υδροηλεκτρική μονάδα με αντλία αποθήκευσης παράγει ενέργεια, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται από ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τον όμιλο Gezhouba από την Κίνα, την KAF Teknik Yapı από την Τουρκία και τη General Electric από τις ΗΠΑ. Το έργο αυτής της επένδυσης ανέρχεται στο 1,5 δισ. δολ.
«Η Τουρκία έχει φιλόδοξα σχέδια για την υδροηλεκτρική ενέργεια την επόμενη δεκαετία», ανέφερε η Διεθνής Ένωση Υδροηλεκτρικής Ενέργειας.
Σύμφωνα με την Ένωση, παρά την πρόσφατη επιβράδυνση, η Τουρκία παραμένει μια από τις ηγετικές αγορές της Ευρώπης για μελλοντική υδροηλεκτρική ανάπτυξη λόγω του συνδυασμού άφθονων πόρων, μιας υποστηρικτικής κυβέρνησης και ευνοϊκού πλαισίου πολιτικής.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, η Τουρκία στοχεύει στην κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της μέσω των εγχώριων πόρων για να απεξαρτηθεί όσο γίνεται από τις ξένες ενέργειες. Η χώρα στοχεύει να σηματοδοτήσει την 100η επέτειό της ως δημοκρατία το 2023 με συνολική εγκατεστημένη ισχύ ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 110 GW - από 32 GW το 2002 και 64 GW το 2014.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης