Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με στελέχη της Landis+Gyr για ενεργειακή επένδυση στην Κόρινθο

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με στελέχη της Landis+Gyr για ενεργειακή επένδυση στην Κόρινθο
Η «Landis+Gyr», με πωλήσεις 1,8 δις $, λειτουργεί ήδη εργοστάσιο στην Κόρινθο με 500 εργαζόμενους και 90% εξαγωγές

Μια νέα, σημαντική για τη χώρα, επένδυση συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με τα στελέχη της ελβετικής εταιρείας «Landis+Gyr» που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες διεθνώς.
Η επένδυση αφορά τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής «έξυπνων» συστημάτων μέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας και θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο, ενώ προβλέπεται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία 170 νέων θέσεων εργασίας.
Η «Landis+Gyr» είναι παγκοσμίως ο κορυφαίος προμηθευτής λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας όσον αφορά την «έξυπνη» μέτρηση, την «έξυπνη» μετάδοση πληροφοριών και τις «έξυπνες» υποδομές.

Ποιοι συμμετείχαν

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, οι υπουργοί Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκος Μαντζούφας, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και εκ μέρους της «Landis+Gyr», ο Group CEO Werner Lieberherr, η Executive Vice President Susanne Seitz, ο Vice President, Supply Chain & Operations Adrian Theiler και ο Managing Director Greece, Αριστείδης Παππάς.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε την προσήλωση της κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων και τόνισε ότι η κρίση λόγω κορονοϊού, όχι μόνο δεν επιβραδύνει αλλά αντιθέτως ενισχύει την απόφαση για τη μετάβαση στη νέα ενεργειακή εποχή και στην “πράσινη ενέργεια”. Τόνισε, επίσης, ότι η κρίση οδήγησε σε πολύ σύντομο διάστημα σε ψηφιακές αλλαγές που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες.
Οι ξένοι επενδυτές έδωσαν συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στον Πρωθυπουργό για τα επιτυχή μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την γρήγορη επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση.
Όπως ανέφεραν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων που εργάζονται σε μονάδες της εταιρείας στη Βρετανία και σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εργαστούν στη μονάδα της εταιρείας, στην Κόρινθο.
Η «Landis+Gyr», με πωλήσεις 1,8 δις $, λειτουργεί ήδη εργοστάσιο στην Κόρινθο με 500 εργαζόμενους και 90% εξαγωγές. Η νέα μονάδα παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου που θα απασχολήσει άλλους 170 εργαζόμενους, αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέχθηκε τελικά να γίνει στην Ελλάδα, αντί της Ρουμανίας, όπως ήταν η αρχική απόφαση της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr