Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πρώτο «καθαρό» 24ωρο θανάτων και κρουσμάτων στην Κίνα - Νέα κέρδη για τις αγορές της Ασίας

Το πρώτο «καθαρό» 24ωρο θανάτων και κρουσμάτων στην Κίνα - Νέα κέρδη για τις αγορές της Ασίας

Σημαντικά σημάδια επιβράδυνσης παρουσιάζει η έξαρση του κορωνοιού παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Κίνα, που σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας, το τελευταίο 24ωρο δεν αναφέρθηκε ουδείς θάνατος.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς τρεις μήνες μετά την πανδημία, χθες δεν σημειώθηκε κάποια νέα ανθρώπινη απώλεια. Μάλιστα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης στην κοινότητα επίσης καταγράφει σταθερή μείωση από τις αρχές του Μαρτίου, και δεν αργεί η απόλυτη επιστροφή στην κανονικότητα.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +2,01% στις 18.950,18 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,77% στις 1.823,60 μονάδες.
Ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο της τάξεως του +3,19% στις 2.549,44 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για τον δείκτη SET στην Ταϋλάνδη, και συγκεκριμένα στο +5,34% και τις 1.199,69 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά +1,72% στις 24.156,50 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,81% στις 9.996,39 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +2,05% στις 2.820,76 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +3,03% και τις 10.416,51 μονάδες.

«Βρισκόμαστε σε ακατέργαστη αισιοδοξία, και αυτός ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να το θέσουμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος εμπορίου του Schwab Center, Randy Frederick, διευκρινίζοντας ότι «ο ιός είναι το μόνο πράγμα, και δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να έχει σημασία για τις αγορές, ειδικότερα σε μία εβδομάδα που είναι σχετικά ελαφριά από οικονομικά στοιχεία».

Στη μεγάλη πλειονότητά τους, τα κρούσματα μόλυνσης και οι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Ουχάν, τη μητρόπολη της κεντρικής Κίνας, όπου έκανε την εμφάνισή του ο ιός την περασμένη χρονιά πριν αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη, έχοντας στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε πάνω από 70.000 ανθρώπους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης