Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Galan (Iberdrola): Επιτάχυνση των επενδύσεων το 2020 - Θα ξεπεράσουμε κορωνοϊό και τα κέρδη του 2019

Galan (Iberdrola): Επιτάχυνση των επενδύσεων το 2020 - Θα ξεπεράσουμε κορωνοϊό και τα κέρδη του 2019
Ο Ignacio Galan ανήγγειλε ένα φιλόδοξο σχέδιο προμηθειών, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την οικονομική δραστηριότητα και τις θέσεις εργασίας

Κάλεσμα σε όλους τους μετόχους της εταιρείας απηύθυνε ο πρόεδρός της, Ignacio Galá για ευθύνη και συνεργασία, προκειμένου να αμβλυνθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι επιπτώσεις του κορωνοϊού. Μάλιστα, πρόθεση της εταιρείας είναι το 2020 να ξεπεραστεί το περυσινό νούμερο και οι επενδύσεις να φτάσουν τα 10 δισ.. ευρώ.
Αναφορικά με την πανδημία του coronavirus, μέλημα της εταιρείας ήταν η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η υγεία όλων των εργαζομένων. Επιπλέον, θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στο σύστημα υγείας της χώρας, με την παροχή υγειονομικού υλικού.

Επενδυτικά σχέδια

«Μοιραζόμαστε μαζί σας τη βεβαιότητα ότι η επιτάχυνση των επενδύσεων, μόλις αυτές οι εξαιρετικές περιστάσεις τερματιστούν, είναι η καλύτερη. Το ήμισυ των 9.000 MW νέας χωρητικότητας που βρίσκονται υπό κατασκευή θα τεθεί σε λειτουργία το τρέχον έτος. Τα καθαρά κέρδη θα ξεπεράσουν το 2019, παρά την πρωτοφανή αυτή κρίση που πλήττει την παγκόσμια οικονομία» ανέφερα χαρακτηριστικά.

Τα έργα που «τρέχει» η Iberdrola

Υπενθυμίζεται πως σε ολόκληρο τον κόσμο, η Iberdrola «τρέχει» 30 φωτοβολταϊκά έργα, 50 υπεράκτια αιολικά πάρκα, νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα όπως το Saint Brieuc στη Γαλλία, το Baltic Eagle στη Γερμανία και το Vineyard στις ΗΠΑ. Επίσης, την υδροηλεκτρική μπαταρία Giga της Tâmega με αντλία αποθήκευσης στην Πορτογαλία, περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης στη Βραζιλία και νέα δίκτυα διανομής στις πολιτείες της Νέας Υόρκης.

Μαζί με τις νέες επενδύσεις, ο Ignacio Galan ανήγγειλε ένα φιλόδοξο σχέδιο προμηθειών, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την οικονομική δραστηριότητα και τις θέσεις εργασίας: «Τις τελευταίες μέρες έχουμε μεταφέρει πάνω από 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε παραγγελίες σε χιλιάδες προμηθευτές , με αγορές που βρίσκονται σε εξέλιξη για παράδοση έως το 2023 και υπερβαίνουν τα 20 δισ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό, προσλαμβάνοντας 3.500 νέους υπαλλήλους το 2019, αναμένουμε να φθάσουμε στο ρεκόρ των 5.000 νέων προσλήψεων το 2020, ,με αποτέλεσμα το εργατικό δυναμικό στο σύνολό του να ανέλθει σε 40.000 υπαλλήλους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης