Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Shell αποχωρεί από το έργο LNG Lake Charles στη Λουϊζιάνα

Η Shell αποχωρεί από το έργο LNG Lake Charles στη Λουϊζιάνα
Λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και της πανδημίας του κορωναϊού

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε τη Δευτέρα 30.3.2020 ότι θα αποχωρήσει από το έργο εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Lake Charles στη Λουιζιάνα, επικαλούμενη την πτώση των τιμών του πετρελαίου εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού.

Το έργο είναι κοινή επιχείρηση με την αμερικανική Energy Transfer, η οποία σε ξεχωριστή ανακοίνωση ανέφερε ότι θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου.

Στην ανανκοίνωσή της η Shell ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, δεν θα προβεί σε μετοχικό δικαίωμα στο προτεινόμενο έργο Lake LNG. Ως εκ τούτου, η Energy Transfer, θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου.

Η Shell θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη μεταφορά ενέργειας με την τρέχουσα διαδικασία υποβολής προσφορών για τη σύμβαση κατασκευής, προμήθειας και κατασκευής και στη συνέχεια σχεδιάζει μια σταδιακή παράδοση των υπολοίπων δραστηριοτήτων του έργου.

"Η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με τις πρωτοβουλίες που ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα για τη διατήρηση της ρευσότητα και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της επιχείρησής μας", δήλωσε ο Maarten Wetselaar, Διευθυντής νέας ενέργειας της Shell. "Ενώ συνεχίζουμε να πιστεύουμε στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και τα πλεονεκτήματα του έργου, ο χρόνος δεν είναι σωστός για τη Shell να επενδύσει. Μέσα από τη μετάβαση, θα συνεργαστούμε στενά με τη Energy Transfer . "

Το Lake Charles LNG είναι ένα προτεινόμενο έργο 50/50 μεταξύ της Shell και της Energy Transfer, που επιδιώκει να μετατρέψει το υπάρχον τερματικό εισαγωγής ενέργειας σε μια εγκατάσταση εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη λίμνη Charles στη Λουιζιάνα.

Το έργο έχει μια προτεινόμενη ικανότητα ρευστοποίησης 16,45 mtpa για την εξαγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ σε παγκόσμιους πελάτες.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα και τις άδειες εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων, το έργο διαθέτει μια υπάρχουσα υποδομή αγωγών. Η Shell εισήλθε στο έργο το 2016 με την BG Group plc.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης