Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Trump: Τα μέτρα για τις ΗΠΑ παραμένουν σε ισχύ μεχρι τις 30 Απριλίου - Κορύφωση στις επόμενες δύο εβδομάδες, Ανάκαμψη από 1/6

tags :
Trump: Τα μέτρα για τις ΗΠΑ παραμένουν σε ισχύ μεχρι τις 30 Απριλίου - Κορύφωση στις επόμενες δύο εβδομάδες, Ανάκαμψη από 1/6
Το στίγμα Trump με στόχο εξομάλυσνη μέχρι την 1η Ιουνίου - Σε οριακά επίπεδα τα futures της Wall
O κυβερνητικές οδηγίες και κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση του Coronavirus παραμένουν εν ισχύ στις ΗΠΑ μέχρι τις 30 Απριλίου του 2020 σύμφωνα με την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρόεδρος Trump πριν από λίγο.
Ο ίδιος προσδιόρισε την 1η Ιουνίου σαν τον χρόνο που η ανάκαμψη θα έχει μπει σε πορεία εδραίωσης.
Η κορύφωση του ιού για τις ΗΠΑ με τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες,
σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Αμερικανού Προέδρου.
Ο Trump ανέλυσε την προετοιμασία που γίνεται στο υγεινομικό και ιατρικό υλικό και προσέθεσε ότι τα δάνεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.
Παρόντες ήταν και CEO μεγάλων αμερικανικών εταιριών όπως της UPS και της FEDEX που μίλησαν για την μεταφορά του ιατρικού υλικού στις επιμέρους πολιτείες.
Την Κυριακή 29/3 όπως αναφέρθηκε έγιναν 51 πτήσεις. Το μεγάλο θέμα είναι οι αναπνευστήρες όπου έχει επιταχθεί η GM ενώ έχουν ξεκινήσει και παραδόσεις από την πλευρά της TESLA.
Στους υπόλοιπους κλάδους αναφέρθηκε ότι παραδίδονται εκατομμυρια μάσκες με στόχο την παραγωγή και διοχέτευση στην αγορά 40-50 εκατ μάσκες τον μήνα.
Η ζήτηση έχει φτάσει τις 100.000 μάσκες μίνιμουμ σε ημερήσια βάση.
Το κυριότερο αφορά την προετοιμασία του τεστ όπου αρχίζει η παράδοση 50000 τεστς σε ημερήσια βάση από την εβδομάδα που ξεκίνησε.
Το τεστ είναι κριτικής και μείζονος σημασίας για να εντοπισθεί ο ιός και να ελεγχθεί η επεκτασή του, όπως είχε τονίσει και η Pelosi.
Ο Trump αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται για την εύρεση του φαρμάκου με μεταφορές plasma από αναρρωθέντες ασθενείς, που έχουν αναπτύξει αντισώματα σε αρρώστους και τις έρευνες στις οποίες προχωρά εντατικά η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία.
Μεταξύ άλλων μίλησε και ο Mike Kaufman CEO της Cardinal Ηealth.

Διορθωτικά -2,2% ξεκίνησαν τα futures της Wall

H απειλή του Coronavirus στις οικονομίες έχει οδηγήσει σε ένα χρηματιστηριακό σοκ την μεγαλύτερη και μητέρα όλων των αγορών Wall Street που αντέδρασε την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά του S&P κάτω από τις 2200 μονάδες δεν θα πρέπει να θεωρούνται απίθανα, με την διασπορά να κορυφώνεται στις ΗΠΑ.
Από την άλλη  πλευρά όπως αναφέρουν στελέχη της State Street μιλώντας προς το Market Watch, αν η κρίση επηρεάσει μόνο 1-2 τρίμηνα η αγορά θα αντιδράσει ανοδικά.
Αυτό που ενδιαφέρει την αγορά είναι πότε η οικονομία θα κάνει το restart.
Οι ΗΠΑ όμως έχουν διαφορετική επιχειρηματική κουλτούρα και ενώ ο Trump αποφάσισε το Σάββατο 28/3 να θέσει τη Νέα Υόρκη σε καραντίνα, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Cuomo, που αποτελεί και τον πρωταγωνιστή των εξελίξεων με συνεχείς συνεντεύξεις στο CNN αντέδρασε χαρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση αντισυνταγματική και πολεμική εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης απέναντι στις Πολιτείες.
Αν έχουμε lockdown τότε η bear τάση θα επικρατήσει, αλλά αυτό φαίνεται να απομακρύνεται με τον βασικό σύμβουλο του Trump, Fauci να επιμένει ότι απαιτούνται μόνο ταξιδιωτικές οδηγίες παρά το γεγεονός ότι οι νεκροί θα μπορούσαν να φτάσουν και τους 200.000, κάτι βεβαίως που όπως δήλωσε στην συνέντευξη ο ίδιος ο Fauci, στόχος είναι να αποτραπεί με την εφαρμοζόμενη πολιτική.
Ένα άλλο στοιχείο που αφορά τον επικεφαλής του trading της State Street έχει να κάνει με την κορύφωση του δολαρίου, που άρχισε να διορθώνει μετά την εξαγγελία της αύξησης προσφοράς χρήματος και των νομισματικών παρεμβάσεων.
Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα στοιχείο, ότι οι αγορές έχουν χτυπήσει τον πάτο τους.
Στην παρούσα φάση η Wall έχει δύο δεδομένα που δεν είχε μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα.
Το πακέτο Trump και τις εκταταμένες πια νομισματικές παρεμβάσεις της FED με τον Powell να δηλώνει ότι δεν ξεμένει από πυρομαχικά.
Πληροφορίες του CNBC μιλούν αν χρειαστεί, για ανοιχτή παρέμβαση της FED στην αγορά μετοχών μέσω ΕTF -γίγαντα.
Από την άλλη πλευρά οι αγορές μπορούν να κινηθούν διορθωτικά και πάλι με το δεδομένο, ότι η επανεκκίνση της οικονομίας δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα βράδι και θα παρει χρόνο.
Και για να μιλήσουμε για πάτο θα πρέπει να σταματήσει να είναι ο ιός στα πρώτα θέματα συζήτησης και να κινούμεθα υπό τον υπερβολικό φόβο των επιπτώσεών του, λένε στελέχη της BMO Capital.
Tούτων δοθέντων οι αγορές θα περιμένουν τα στοιχεία την εβδομάδα που ξεκινά για να μετρήσουν την επιδείνωση της οικονομίας.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης