Στην Γερουσία προς ψήφιση το πακέτο Trump 2 τρισ δολ - 150 δισ για την ανεργία, 130 δισ για νοσοκομεία, 50 δισ για τις αεροπορικές

Στην Γερουσία προς ψήφιση το πακέτο Trump 2 τρισ δολ - 150 δισ για την ανεργία, 130 δισ για νοσοκομεία, 50 δισ για τις αεροπορικές
Έχουμε συμφωνία, το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
(upd) Σε συμφωνία κατέληξαν σήμερα Τετάρτη 25/3 τα ξημερώματα και ύστερα από ημέρες έντονων διαπραγματεύσεων οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές επί του πακέτου Trump σχετικά τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 2 τρις δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την επιδημία του κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου Eric Ueland, οι Αμερικάνοι γερουσιαστές και η κυβέρνηση Trump κατέληξαν σε συμφωνία επί του πακέτου των μέτρων.
«Έχουμε συμφωνία» είπε ο Ueland σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.
«Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί και θα τελειώσουμε ότι έχει απομείνει προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να το δημοσιοποιήσουμε νωρίς σήμερα το πρωί» ανέφερε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, το πακέτο προβλέπει τη διάθεση ποσού ύψους 500 δισ δολαρίων για τη στήριξη των βιομηχανιών που έχουν πληγεί από την επιδημία καθώς και άμεσες πληρωμές έως και 3.000 δολαρίων σε εκατομμύρια οικογένειες.
Παράλληλα 350 δισ δολάρια θα δοθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 250 δισ δολάρια θα δοθούν ως βοήθημα ανεργίας ενώ θα διατεθεί και το ποσό των 75 δις δολαρίων ως ενίσχυση στα νοσοκομεία.
Μόλις ολοκληρωθεί η σύνταξη του κειμένου του νομοσχεδίου, αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία στη Γερουσία προκειμένου να εγκριθεί και κατόπιν θα ακολουθήσει αντίστοιχη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Κατόπιν για να γίνει νόμος του κράτους, το νομοσχέδιο θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ο Trump θα υπογράψει το νομοσχέδιο των 2 τρις δολαρίων, εάν περάσει από Βουλή και Γερουσία

Διαβεβαιώσεις ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump θα υπογράψει οπωσδήποτε το νομοσχέδιο για μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 2 τρις δολαρίων, εφόσον αυτό «περάσει» από τη Βουλή και από τη Γερουσία παρείχε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Mitch McConell υποστήριξε ότι τελικά υπήρξε συμφωνία στη Γερουσία με τους Δημοκρατικούς.
Όπως είπε, το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την άμεση αποστολή χρημάτων στα αμερικανικά νοικοκυριά στο πλαίσιο ενίσχυσης τους για την πρώτη αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, αναφέροντας πως το «πακέτο» αυτό θα αποτελέσει μια ιστορική «ανακούφιση» για τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον McConell, το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί αργότερα εντός της ημέρας από το Κογκρέσο.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer υποστήριξε ότι δεν είναι μια στιγμή για πανηγυρισμούς, αλλά μια στιγμή ανάγκης.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής είπε το νομοσχέδιο προβλέπει τη διάθεση 130 δις δολαρίων ως ενίσχυση στα νοσοκομεία, ότι προβλέπει αυστηρές διατάξεις για την χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις καθώς και ότι προβλέπεται ένα ποσό της τάξης των 150 δις δολαρίων προς το κράτος και τις τοπικές κυβερνήσεις για να διαχειριστούν τις συνέπειες από την επιδημία του κορωνοϊού.
Πηγή: Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr