Τελευταία Νέα
Διεθνή

H αμερικανική κυβέρνηση ζητά από 80 εκατ Αμερικανούς να μείνουν σπίτια τους

H αμερικανική κυβέρνηση ζητά από 80 εκατ Αμερικανούς να μείνουν σπίτια τους
Κοσμογονικές αλλαγές και shut down για την αμερικανική οικονομία
H αμερικανική κυβέρνηση ζητά από 80 εκατ Αμερικανούς να μείνουν σπίτια τους για να προληφθεί η διάδοση του Coronavirus.
Το πρόβλημα αποκτά κοινωνική διάσταση καθώς πολλοί θαχάσουν την δουλειά τους αυτόματα ενώ κατ ουσίαν όλη η αμερικανική οικονομία βαδίζει προς shut down.
Το New Jersey είναι μια από τις πολιτείες που ακολούθησε τη σύσταση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, να τεθεί σε καραντίνα.
Ο κυβερνήτης του New Jersey Phil Murphy υπέγραψε το Σάββατο (21/3/2020), εντολή με την οποία ζητεί από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους σπίτια εκτός εάν ανήκουν στο απαραίτητο εργατικό δυναμικό που πρέπει να είναι επί ποδός.
Η εντολή παραμονής στο σπίτι καλύπτει 9 εκατομμύρια κατοίκους της Πολιτείας, δηλαδή ολόκληρο τον πληθυσμό και ακολουθεί παρόμοιες εντολές που έχουν εκδοθεί στην Καλιφόρνια, το Ιλινόις, τη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβανία.
Ο Murphy επέμεινε ότι οι κάτοικοι πρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, όπως αγορά τροφίμων και φαρμάκων.
«Πρέπει να μειώσουμε την καμπύλη και να εξασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι ακολουθούν κοινωνική απόσταση» δήλωσε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Phil Murphy στην ανακοίνωση των νέων περιορισμών. Αλλά, πρόσθεσε,
«Ακόμη και με αυτή την τάξη που ισχύει ... η ζωή στο New Jersey δεν χρειάζεται να σταματήσει τελείως».
Είπε στους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται, αλλά σημείωσε ότι «είμαστε σε πόλεμο».
Οι κάτοικοι της πολιτείας αυτής θα πρέπει να μείνουν σπίτι και όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις πρέπει να αναβληθούν επ 'αόριστον.
Όλες οι συναθροίσεις, συμπεριλαμβανομένων των γάμων, των προσωπικών υπηρεσιών και των κομμάτων, ακυρώνονται, δήλωσε ο Murphy.
Πρόσθεσε ότι οι κανόνες που διατύπωσε αντικαθιστούν όλους εκείνους που έχουν οριστεί από πόλεις ή κομητείες στην πολιτεία του.
«Χρειαζόμαστε μόνο να μείνουμε σπίτι», είπε, προσθέτοντας πως στην πολιτεία του υπάρχουν 1.327 κρούσματα και 16 θάνατοι.
Συμπεριλαμβανομένων των 9 εκατομμυρίων ανθρώπων της πολιτείας αυτής, 86 εκατομμύρια Αμερικανοί υπάγονται σε καραντίνα τύπου Κίνας ή Ιταλίας ή παρόμοιας κατάστασης.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης