Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin και Γερουσία τρέχουν για να προλάβουν ψήφιση του πακέτου 1,2 τρισ την Δευτέρα 23/3 - Ζητούν περισσότερα κονδύλια

Mnuchin και Γερουσία τρέχουν για να προλάβουν ψήφιση του πακέτου 1,2 τρισ την Δευτέρα 23/3 - Ζητούν περισσότερα κονδύλια
Μάχη με το χρόνο για διεύρυνση του πακέτου δίνει το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ μαζί με την Γερουσία
Eπισπεύδονται οι διαδικασίες για να περάσει την Δευτέρα 23 Μαρτίου το νομοσχέδιο Trump βοήθειας που θα ξεπεράσει τελικά το 1 τρισ δολ.
Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin ζητά περισσότερα κονδύλια για τα χρήματα που θα μοιραστούν με επιταγές κατευθείαν στα φυσικά πρόσωπα  και ο επικεφαλής των δημοκρατικών γερουσιαστών Chuck Schumer ζητά ένα διευρυμένο πακέτο που θα έχει αυξημένες δαπάνες για τους εργαζομένους και τα συστήματα υγείας.
Ζητούμενο η άμεση συμφωνία σε επίπεδο Γερουσίας, ώστε να καθαρογραφεί το κείμενο και την Δευτέρα να πάει πορς ψήφιση στην Γερουσία.
Ο  Mitch McConnell επικεφαλής των Γερουσιαστών της πλειοψηφίας πιέζει για επιτάχυνση σε συνεργασία με τον πρόεδρο Trump, o οποίος αντίστοιχα είναι σε στενή επαφή με τον Schumer.
Χθες την Παρασκευή 20/3 τρεις δημοκρατικοί γερουσιαστές πρότειναν πακέτο 600 δισ δολ με εγγυήσεις και δάνεια για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, διπλάσια από αυτά που πρότεινε ο McConnell.
Παράλληλα το ισχυρό Εμπορικό Επιμελητήριο ζητά πρόγραμμα βοήθειας για επιχειρήσεις με περισοτέρους από 500 υπαλλήλους που έχουν ζημίες τουλάχιστον 10% από το κορωνοϊό.
Τα δάνεια θα έχουν την εγγύηση του FED με 5ετή διάρκεια και ένα τμήμα θα μπορούσε να κουρευτεί στην εξέλιξη.
Επίσης υπάρχει η πρόταση οι μικρές επιχειρήσεις θα πάρουν ομόλογα σαν εγγυήσεις για να καλύψουν τα έξοδα τους και αυτά θα μετατραπούν σε δάνεια, αν δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους άμεσα.
Οι Δημοκρατικοί έχουν θέσει σαν προτεραιότητες την χρηματοδότηση νοσοκομείων, ασφαλειών για ανέργους, διαγραφές φοιτιτικών δανείων κ.α.
Οι δύο πλευρές συνεργάζονται στενά με στόχο να βρεθεί άμεσα η συνισταμένη για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης