Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παράταση της άδειας παραγωγής αιολικής μονάδας 27,6 MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο Μουζάκι

Παράταση της άδειας παραγωγής αιολικής μονάδας 27,6 MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο Μουζάκι
Η άδεια είχε χορηγηθεί το 2005 και, πριν από την έγκριση της παράτασης από τη ΡΑΕ, έληγε στις 28 Μαρτίου 2020
Στην υλοποίηση ενός παλαιού πρότζεκτ για τη δημιουργία αιολικού πάρκου προχωρεί η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδίου της για δυναμική επέκταση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ ζήτησε και έλαβε από την ΡΑΕ την παράταση της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό πάρκο, ισχύος 27,6 MW στο Μουζάκι Καρδίτσας. Πρόκειται για μία παλαιά, ανεκμετάλλευτη μέχρι σήμερα άδεια, που είχε χορηγηθεί το 2005 και κανονικά θα έληγε στις 28 Μαρτίου 2020.

Με την τροποποίηση της παλαιάς απόφασης η διάρκεια ισχύος της άδειας, που είχε χορηγηθεί στην “Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης ΑΠΕ” - ουσιαστικά στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες- παρατείνεται ως τις 18 Ιουλίου 2021.

Η άδεια παραγωγής - η οποία καταργείται πλέον με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας- αποτελεί το πρώτο βήμα της αδειοδοτικής διαδικασίας για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ.

Σε εξέλιξη οι δύο διαγωνισμοί για φωτοβολταϊκά 14,99 MW

Εν τω μεταξύ, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 14,99 MW στο δήμο Εορδαίας στην Κοζάνη. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11,95 εκατ. ευρώ και η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 7 Απριλίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εξάλλου ο πρώτος ανάλογος διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η ΔΕΗΑΝ τον Ιανουάριο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος επίσης 14,99 MW στο δήμο Εορδαίας, αλλά σε άλλη θέση. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών για το εν λόγω έργο είναι η 12η Μαρτίου.

Και τα δύο αυτά πρότζεκτ εντάσσονται στην πολιτική που έχει ανακοινώσει η ΔΕΗ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε παλαιά ορυχεία λιγνίτη στην Κοζάνη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης