Ηλεκτρισμός

Νότια Αφρική: Συνεχίζονται οι διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας από την Eskom

Νότια Αφρική: Συνεχίζονται οι διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας από την Eskom
Η εταιρεία έχει συνολικό δυναμικό παραγωγής περίπου 45.000 MW


Η ηλεκτρική εταιρεία της Νότιας Αφρικής Eskom, προχώρησε σε νέες διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 9/3/2020, και ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τις διακοπές την Τρίτη μετά από καθυστερήσεις στην σύνδεση ορισμένων μονάδων παραγωγής που είχαν υποστεί ζημιές
Η οικονομία της Νότιας Αφρικής υποχώρησε πέρυσι σε ύφεση, λόγω και του αντίκτυπου των περικοπών.
Τη Δευτέρα, η Eskom έκοψε 1.000 μεγαβάτ (MW) από το δίκτυο λόγω καταστροφών των μονάδων παραγωγής.
Είχε προγραμματίσει να τερματίσει τις περικοπές ρεύματος στις 2300 τοπική ώρα(2100 GMT), αλλά αργότερα ανακοίνωσε ότι οι διακοπές θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη, όταν 2,000 MW θα κοπεί από το δίκτυο.
"Η απόρριψη φορτίων είναι πιθανό να συνεχιστεί για το υπόλοιπο της εβδομάδας", ανέφερε η Eskom σε ανακοίνωση σχετικά με τις διακοπές ρεύματος. "Υπήρξε περαιτέρω καθυστέρηση σε ορισμένες μονάδες παραγωγής που αναμένεται να επιστρέψουν σε σύνδεση σήμερα."
Η Eskom ανέφερε ότι υπήρξε κλείσιμο μονάδων παραγωγής ισχύος 12.371 MW από τις 1410 GMT και προγραμματισμένων διακοπών συντήρησης που ανήλθαν σε 4.728 MW. Η εταιρεία έχει συνολικό δυναμικό παραγωγής περίπου 45.000 MW.
Η επιχείρηση η οποία δεν έχει πραγματοποιήσει περικοπές ηλεκτρικού ρεύματος από τις 22 Φεβρουαρίου, παράγει περισσότερο από το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας της Νότιας Αφρικής, αλλά οι προβληματικοί στόλοι των σταθμών παραγωγής άνθρακα αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τη ζήτηση, οδηγώντας σε περιοδικές ελλείψεις ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης