Ενέργεια

Σε ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση επεκτείνεται η Tesla στην Κίνα

tags :
Σε ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση επεκτείνεται η Tesla στην Κίνα
Η αμερικανική εταιρεία επεκτείνει τις ενεργειακές της δραστηριότητες και αναζητά στελέχη
Η Tesla διαφημίζει το έργο ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας στην Κίνα, καθώς η Αμερικανική εταιρεία κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων επεκτείνει την ενεργειακή της δραστηριότητα στη χώρα.
Τα δύο post στον επίσημο λογαριασμό WeChat του τμήματος ανθρωπίνων πόρων της Tesla σηματοδοτούν την πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα την Καλιφόρνια αναζητεί στελέχη για τέτοιες θέσεις στην Κίνα.
Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλός του Elon Musk έγραψε στο Twitter τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει σύντομα χρονοδιαγράμματα για ηλιακά έργα στην Κίνα και την Ευρώπη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Μια θέση αναφέρει ότι η Tesla αναζητά διαχειριστές έργων για το σχεδιασμό και την εκτέλεση ηλιακών έργων για εμπορικούς ή οικιακούς πελάτες, ενώ η δεύτερη αναζητά τα διευθυντικά στελέχη να αναπτύξουν έργα αποθήκευσης ενέργειας από φωτοβολταϊκά.
Οι θέσεις αφορούν στο εργοστάσιό της αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σαγκάη, το οποίο άρχισε να παραδίδει στα τέλη του περασμένου έτους τα ηλεκτροκίνητα sedans που κατασκευάστηκαν στην Κίνα.
Η Tesla επεκτάθηκε στην ηλιακή επιχείρηση το 2016 με την αγορά 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων της SolarCity με έδρα την Καλιφόρνια και έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να αναπτύξει την ενεργειακή της δραστηριότητα.
Στις υπηρεσίες της περιλαμβάνονται η ηλιακή στέγη, ένα σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο προορίζεται να μοιάζει με κανονικά κεραμίδια, και το Powerwall, το οποίο μπορεί να αποθηκεύει ενέργεια που παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες.
Η διοίκηση ενέργειας της Κίνας ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα διαθέσει 1,5 δισεκατομμύρια γιουάν (217,27 εκατομμύρια δολάρια) σε νέα έργα ηλιακής ενέργειας το 2020.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης