Τελευταία Νέα

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Προκήρυξη του διαγωνισμού για το δεύτερο φωτοβολταϊκό 15 MW στην Εορδαία

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Προκήρυξη του διαγωνισμού για το δεύτερο φωτοβολταϊκό 15 MW στην Εορδαία
Η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει ένα έργο ίδιας ισχύος στην περιοχή, ώστε τα δύο φωτοβολταϊκά να πλαισιώσουν το μεγάλο πάρκο 200 MW που θα υλοποίησει επίσης στην Εορδαία
Στην προκήρυξη του δεύτερου "μικρού" φωτοβολταϊκού ισχύος 14,99 MW, που προορίζει για την περιοχή της Εορδαίας, προχώρησε σήμερα (3/03) η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Σύμφωνα με την προκήρυξη, εκτός από την υλοποίηση και τη θέση σε λειτουργία του πάρκου, ο ανάδοχος θα αναλάβει επίσης την κατασκευή ενός υποσταθμού 33kV/150kV για τη σύνδεσή του στο δίκτυο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 11,95 εκατ ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) ενώ ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 7 Απριλίου. Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

Υπενθυμίζεται πως η θυγατρική της ΔΕΗ έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση ενός "δίδυμου" στην περιοχή, προχωρώντας στη σχετική προκήρυξη στα τέλη Ιανουαρίου. Τα δύο αυτά έργα θα πλαισιώσουν το μεγάλο φωτοβοτλαϊκό, ισχύος 200 MW, το οποίο θα υλοποιήσει η εταιρεία στην περιοχή.

Μάλιστα, το έργο ισχύος 200 MW περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο των μονάδων με τις οποίες η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα συμμετάσχει στον κοινό διαγωνισμό του Απριλίου, διεκδικώντας τιμή αναφοράς. Κι αυτό γιατί η εταιρεία δεν είχε καταφέρει να το "περάσει" στον προηγούμενο κοινό διαγωνισμό του περασμένου Ιουνίου, στον οποίο είχε λάβει μέρος.


Κ.Δ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης