Ηλεκτρισμός

Δυναμική είσοδος της VW στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων - Οι σκέψεις για το νέο ID.4

Δυναμική είσοδος της VW στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων - Οι σκέψεις για το νέο ID.4
Το 2023 μόνο η Volkswagen (χωρίς να υπολογίζονται οι άλλες μάρκες του Ομίλου) θα επενδύσει περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση και αναμένεται ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα παράγει περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα

Μια νέα εποχή ξεκινά την επόμενη χρονιά για τη Volkswagen που παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό μικρομεσαίο της μοντέλο, το ID.3 με κύριο χαρακτηριστικό του το ουδέτερο ισοζύγιο CO2, ενώ εκφράζει σκέψεις για τη επόμενη κίνησή της που ονομάζεται ID.4.

Πρόκειται να διαδραματίσει ένα βασικό ρόλο στην ενίσχυση της παγκόσμιας ώθησης των γερμανικών κατασκευαστικών εταιρειών σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το Volkswagen ID.3 προσφέρει μια νέα εμπειρία σε οδηγό και επιβάτες προσφέροντας κινητικότητα με ουδέτερο ισοζύγιο CO2 - στην περίπτωση, βέβαια, που η μπαταρία φορτίζεται αποκλειστικά με ρεύμα που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατά συνέπεια, το ID.3 ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις του στόχου «goTOzero» της Volkswagen, που προβλέπει ότι μέχρι το 2050 ολόκληρος ο Όμιλος Volkswagen θα έχει ουδέτερο ισοζύγιο CO2.

«Θα παράγουμε και θα πουλήσουμε το ID.4 στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής, Ralf Brandstaetter.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 μόνο η Volkswagen (χωρίς να υπολογίζονται οι άλλες μάρκες του Ομίλου) θα επενδύσει περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση και αναμένεται ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα παράγει περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα. Έχει δε επίσης «δρομολογήσει» περισσότερα από 20 νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο ανταγωνισμός με την Tesla

Η VW έχει θέσει ως στόχο να γίνει η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας επενδύσει γύρω στα 30 δισ. ευρώ και σκοπεύει να παράξει περισσότερα από 22 εκ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα την ερχόμενη δεκαετία.
Το ID.3 είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της VW και η τιμή εκκίνησης της πώλησης ορίζεται στα 29.999 ευρώ.
Το αντίπαλον δέος της Tesla θα αρχίσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2021 με το εργοστάσιό της έξω από το Βερολίνο να κατασκευάζει το μεσαίου μεγέθους Model 3. Η τιμή του Model 3 στη Γερμανία αρχίζει από 44349 ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Tesla.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης