Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Αισιόδοξο το μέλλον για το LNG παρά τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις τιμολόγησης σύμφωνα με τη Shell

tags :
Αισιόδοξο το μέλλον για το LNG παρά τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις τιμολόγησης σύμφωνα με τη Shell
Το φυσικό αέριο εκπέμπει μεταξύ 45 και 55% λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και λιγότερο από το ένα δέκατο των ατμοσφαιρικών ρύπων από ό, τι ο άνθρακας

Κατά 12,5% σε 359 εκατ. τόνους αυξήθηκε το 2019 η παγκόσμια ζήτηση για LNG, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση LNG Outlook της Shell, ενισχύοντας τον αυξανόμενο ρόλο του LNG στη μετάβαση σε ένα ενεργειακό σύστημα χαμηλότερου άνθρακα.
Μάλιστα, το 2019 βασικές εξελίξεις συνέβαλαν στην αναμόρφωση της βιομηχανίας.
Ρεκόρ βιομηχανίας 40 εκατομμυρίων τόνων πρόσθετης προσφοράς που διατίθεται και καταναλώνεται από την αγορά.
Πίστη στη μακροπρόθεσμη αύξηση της ζήτησης που προκαλεί ρεκόρ επενδύσεων
Αύξηση της ποικιλομορφίας των συμβατικών δομών
Ο αυξανόμενος ρόλος του φυσικού αερίου για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα μέσω της μετάβασης άνθρακα σε αέριο στους τομείς της ενέργειας και της βιομηχανίας.

Το φυσικό αέριο εκπέμπει μεταξύ 45 και 55% λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και λιγότερο από το ένα δέκατο των ατμοσφαιρικών ρύπων από ό, τι ο άνθρακας όταν χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Από την πλευρά του, ο Maarten Wetselaar, διευθυντής της αγοράς φυσικού αερίου και νέων ενεργειακών μονάδων της Shell, δήλωσε ότι η παγκόσμια αγορά LNG εξακολούθησε να εξελίσσεται περαιτέρω το 2019 με αύξηση της ζήτησης για LNG και φυσικό αέριο στους τομείς της ενέργειας.
«Η καταγραφή των επενδύσεων στον εφοδιασμό θα ικανοποιήσει την αυξανόμενη ανάγκη των ανθρώπων για το πιο ευέλικτο και καθαρότερο καύσιμο» συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια, τόνισε πως: «Ενώ βλέπουμε αδύναμες συνθήκες της αγοράς σήμερα, λόγω της ύπαρξης νέας προσφοράς, δύο διαδοχικών ήπιων χειμώνων και της κατάστασης του ιού, αναμένουμε επιστροφή της ισορροπίας»

Αύξηση των εισαγωγών στην Κίνα

Στην Κίνα, οι εισαγωγές LNG αυξήθηκαν κατά 14% το 2019. Επίσης αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση της ζήτησης LNG στη Νότια Ασία. Συνολικά, το Μπαγκλαντές, η Ινδία και το Πακιστάν εισήγαγαν 36 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση 19% σε σχέση με πέρυσι.
Μακροπρόθεσμα, η παγκόσμια ζήτηση LNG αναμένεται να διπλασιαστεί σε 700 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2040, σύμφωνα με τις προβλέψεις, καθώς το φυσικό αέριο παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός ενεργειακού συστήματος χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης