Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Διπλασιασμό στις τιμές των ελληνικών μετοχών βλέπουν Helm Investment, Contararian Investor

Διπλασιασμό στις τιμές των ελληνικών μετοχών βλέπουν Helm Investment, Contararian Investor
Εξαιρετικά ελκυστικές βρίσκουν τις μετοχές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου τα hedge funds
Εξαιρετικά ελκυστικές βρίσκουν τις μετοχές και ιδιαίτερα αυτές του τραπεζικού κλάδου τα hedge funds κάτι το οποίο διαμορφώνει ισχυρές προσδοκίες για το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Εκπρόσωποι της αγοράς τοποθετούνται ευθέως υπέρ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και ιδιαίτερα υπέρ των Ελληνικών μετοχών που αναμένουν έως και διπλασιασμό στις τιμές τους
Ο Philip Reade, ιδρυτής του hedge fund Helm Investment Partners, υπήρξε εξαιρετικά αισιόδοξος για τις ελληνικές μετοχές για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πέρυσι, οι ελληνικές εταιρείες αποτελούσαν το ήμισυ περίπου του χαρτοφυλακίου του αμοιβαίου κεφαλαίου του. 
Σήμερα, το 2020 παραμένει αισιόδοξες , προβλέποντας κέρδη έως και 100%  για τις μετοχές της χώρας όπως  αναφέρεται σε άρθρο του Forbes.
"Βλέπουμε τεράστια ανάκαμψη στην Ελλάδα", δήλωσε ο Reade στο Contararian Investor Podcast.
Οι τραπεζικές μετοχές της χώρας διαπραγματεύονται σε ένα ποσοστό της λογιστικής τους αξίας και μπορούν να αυξηθούν εύκολα κατά 50% έως και να διπλασιάσουν την τιμή τους το 2020.  Το EBITDA της ΔΕΗ  αναμένεται να αυξηθεί , να τριπλασιασθεί σχεδόν κυρίως λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να αυξήσει τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας.
" Με λίγα λόγια  η σημερινή πολιτική ηγεσία είναι παίζει μεγάλο ρόλο για την τόσο μεγάλη ανάκαμψη", ανέφερε ο Reade, αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που εξελέγη τον περασμένο Ιούλιο.
"Ο νέος πρωθυπουργός ... πραγματικά τι σημαίνει  το επιχειρείν",  δήλωσε.
Οι πρωτοβουλίες του Μητσοτάκη περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη τη διευκόλυνση των τραπεζών να καθαρίσουν τους ισολογισμούς του.
Ο πρωθυπουργός είναι πολύ  φιλικός προς την αγορά" και έχει ήδη κάνει πολλά. 
Ας σημειωθεί ότι η Helm Investment Partners κατέχει μετοχές στις περισσότερες από τις ελληνικές τράπεζες  ενώ έχει και "μεγάλη θέση" στη ΔΕΗ.
Η στρατηγική επένδυσης  του κ. Reade δεν παρακολουθεί το δόγμα του αγόρασε όταν όλοι πανικοβάλλονται.
Αντίθετα ψάχνει πρώτα για μια χώρα  που αναδύεται από μια κρίση και στη συνέχεια αγοράζει τις μετοχές με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση και τις πιο εύκολα ρευστοποιήσιμες της αγοράς.
Η εταιρία του του επιδιώκει να συλλάβει μετατοπίσεις στον "ψυχολογικό κύκλο" επιτυγχάνοντας να τοποθετηθεί εκεί όπου αλλάζει η αντίληψη μιας αγοράς.
Αυτή τη στιγμή  βρίσκει επίσης ελκυστική την  Τουρκία, όπου η Helm Investment Partners έχει επενδύσει περίπου το ένα τέταρτο του χαρτοφυλακίου της.
Η εταιρεία κατέχει μετοχές στις τράπεζες, τις τηλεπικοινωνίες, τις αεροπορικές εταιρείες και τις εταιρείες λιανικής.
"Είναι μια ενδιαφέρουσα αγορά, αν και πιο ασταθής" από την Ελλάδα, δήλωσε ο Reade.
Ακόμα "είναι μια από τις φθηνότερες αγορές στον κόσμο" από την άποψη  price to earnings.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης