Ενέργεια

Timmermans (ΕΕ): Αυστηρότεροι στόχοι για τον άνθρακα μόνο μετά από ανάλυση των επιπτώσεων στην οικονομία

tags :
Timmermans (ΕΕ): Αυστηρότεροι στόχοι για τον άνθρακα μόνο μετά από ανάλυση των επιπτώσεων στην οικονομία
Το Green Deal προβλέπει την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 στο 50% -55% αυτή τη δεκαετία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει την διεύρυνση των υφιστάμενων στόχων μείωσης εκπομπών για το 2030 μόνο μετά από διεξοδική ανάλυση του τρόπου με τον οποίο μια τέτοια κίνηση θα έχει αντίκτυπο στην οικονομία, τόνισε ο Frans Timmermans αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με το Bloomberg
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να ανακοινώσει στις 4 Μαρτίου έναν νόμο που θα καταστήσει μη αναστρέψιμο στόχο την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050, θέτοντας την περιοχή σε τροχιά για να γίνει η πρώτη ήπειρος κλιματικά ουδέτερη.
Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, η οποία προβλέπει επίσης την περαιτέρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό μέχρι 55% μέχρι το 2030.
Ο σημερινός στόχος για αυτή τη δεκαετία είναι η μείωση των αερίων θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 40%.

"Το ζήτημα της μείωσης κατά 50% -55% είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με βάση μια αξιόπιστη εκτίμηση των επιπτώσεων", δήλωσε ο Timmermans στην επιτροπή βιομηχανίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες την Τρίτη. "Και δεν θα αγνοήσω την αξιολόγηση των επιπτώσεων απλώς από τους χρονικούς περιορισμούς."

Ο επικείμενος νόμος για τον στόχο του 2050, ο οποίος θα φέρει την Ευρώπη μπροστά από άλλους στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει να εγκριθεί από τις εθνικές κυβερνήσεις και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν τεθεί σε ισχύ. Το Κοινοβούλιο κάλεσε την Επιτροπή να συμπεριλάβει στο νόμο έναν στόχο του 2030 για μείωση των εκπομπών κατά 55%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης