Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ανάκαμψη στη Wall - Κρίσιμα τα τεχνικά επίπεδα των 3250 μονάδων για τον S&P

tags :
Ανάκαμψη στη Wall - Κρίσιμα τα τεχνικά επίπεδα των 3250 μονάδων για τον S&P

Ο S & P 500 energy sector υποχώρησε 1,35% στις 400 μονάδες

Aνάκαμψη στη Wall Street τη Δευτέρα 3/2/2020, καθώς η αγορά ανέκτησε μερικές από τις απώλειες από την απότομη πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, αλλά οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί καθώς οι φόβοι για το κορωναϊό παρέμειναν σταθεροί.
Ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε 143 μονάδες ή 0,51% και έκλεισε στις 28399,27 μονάδες.
Ο S & P 500 κέρδισε 0,73% στις 3248,91 μονάδες.
Ο S & P 500 energy sector υποχώρησε 1,35% στις 400 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,34% στις 9273,40 μονάδες.Τεχνικά, μια ανοδική διάσπαση των 3.250 μονάδων από τον S&P 500, πιθανόν σηματοδοτεί το κλείσιμο της διορθωτικής παρένθεσης αλλά και μια καθοδική διάσπαση των 3,215 μονάδων ενισχύει σενάρια συνέχισής της.H Goldman με αναλυσή της εκτιμά ότι δεν αλλάζει το βασικό σενάριο για επιτάχυνση της ανάπτυξης, απλά αυτή μπορεί να άλθει το 2021.
Σε υποχώρηση commodities και μέταλα, αλουμίνιο 1684 δολ/τόνο και χαλκός 5560 δολ/τόνος με τους όγκους συναλλαγών να αυξάνουν στο χρηματιστήριο μετάλων στο Λονδίνο.
Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον πανικό, η κινεζική κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να τονώσει την οικονομία που έχει πληγεί από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων.
Ωστόσο, οι κινεζικές μετοχές κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, με τον δείκτη των blue-chip να υποχωρεί κατά 7,8% σε χαμηλό τεσσεράμισι μηνών.
Ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης έχασε 420 δισ. δολάρια από την αξία του και το γουάν ξεκίνησε τη διαπραγμάτευσή του στο χαμηλότερο επίπεδο του 2020, υποχωρώντας πέρα από το επίπεδο των 7 γουάν ανά δολάριο.
Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All Country World Index, που παρακολουθεί μετοχές σε 47 χώρες, σημείωσε πτώση 0,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Δεκεμβρίου.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση για όγδοη συνεχή ημέρα, υποχωρώντας κατά 0,9% στις 527,39 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου.
Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 1% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, ενώ ο αυστραλιανός δείκτης αναφοράς έκλεισε με πτώση 1,3%.
Οι κινεζικές αγορές βυθίστηκαν τη Δευτέρα, αλλά η χώρα δείχνει να λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας.
Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων AQR Capital Management, οι μελλοντικές αποδόσεις θα είναι απογοητευτικά χαμηλές και οι επενδυτές θα πρέπει να επιλέξουν από ένα "άχαρο μενού χαμηλών αποδόσεων.
Σύμφωνα με την AQR η πραγματική απόδοση ενός παραδοσιακού χαρτοφυλακίου των ΗΠΑ - 60% των μετοχών με 40% ομόλογα - για τα επόμενα πέντε με 10 χρόνια θα είναι μόλις 2,4%.
Αυτό είναι περίπου το ήμισυ του μακροπρόθεσμου μέσου όρου από το 1900.
Μάλιστα, η AQR δήλωσε ότι αναμένεται η απόδοση να είναι στο 4% για μεγάλες μετοχές των ΗΠΑ, ενώ οι εκτιμήσεις για όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων ήταν χαμηλότερες από ό, τι πριν από ένα χρόνο.
Από τον Ιανουάριο του 2020, οι εκτιμήσεις αυτές είναι συγκρατημένα χαμηλές.
Υποδεικνύουν ότι κατά την επόμενη δεκαετία, πολλοί επενδυτές ενδέχεται να αγωνιστούν για την επίτευξη των στόχων απόδοσης.
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας, η μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύθηκε αναπάντεχα τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ μετά από πέντε διαδοχικούς μήνες συρρίκνωσης.
Ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM αυξήθηκε στις 50,9 μονάδες τον περασμένο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο. Τον Δεκέμβριο βρισκόταν στις 47,8 μονάδες.
Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του κλάδου, ο οποίος αντιστοιχεί στο 11% της αμερικανικής οικονομίας.
Ο δείκτης είχε παραμείνει κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων για πέντε διαδοχικούς μήνες.

Πηγή:Bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης