Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας: Άνοδος στη χρήση ηλιακής θερμικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2019

Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας: Άνοδος στη χρήση ηλιακής θερμικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2019

Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες παγκοσμίως στη χρήση ηλιακής θερμικής ενέργειας, κρατώντας μάλιστα και την προεδρία σε σχετική επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Με άξονες δράσης την ενίσχυση της εικόνας του κλάδου, την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας, αλλά και την προώθηση του κατάλληλου πλαισίου πολιτικής, η Ένωση Bιομηχανιών Hλιακής Eνέργειας (ΕΒΗΕ) χαράζει τη στρατηγική της για τη νέα δεκαετία, με φόντο τις αλλαγές στο κλίμα και το περιβάλλον.

Στη Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας της Ένωσης, η οποία έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, επισημάνθηκε η ανοδική πορεία πώλησης Boiler, αλλά και συλλεκτών σε τμ. για το 2019 στην εγχώρια αγορά σε ποσοστό 10,58% και 15,20% αντίστοιχα, την ώρα που στο εξωτερικό υπάρχει μια σταθεροποιητική τάση που δίνει αισιοδοξία για την πορεία της νέας δεκαετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες παγκοσμίως στη χρήση ηλιακής θερμικής ενέργειας, κρατώντας μάλιστα και την προεδρία σε σχετική επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, η αναλογία των εγκατεστημένων ηλιακών συλλεκτών ανά κάτοικο είναι μία από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Στη Γενική Συνέλευση έδωσε το παρών η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, τονίζοντας την ανάγκη εναρμόνισης της ηλιακής θερμικής ενέργειας με την ‘’πράσινη’’ ατζέντα’’, συμπληρώνοντας την συμβολή της στην προσαρμογή της ελληνικής κοινωνίας μετά την πλήρη απολιγνιτοποίηση της οικονομίας μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πηγή: fmvoice

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης