Επικαιρότητα

Παρέμβαση Trump σε Erdogan: Τουρκία και Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο

tags :
Παρέμβαση Trump σε Erdogan: Τουρκία και Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία οι δύο πρόεδροι τόνισαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή στη Λιβύη

Παρέμβαση στον πρόεδρο της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες Δευτέρα 26/1 το βράδυ.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Ελλάδα, όπως οι εξελίξεις στη Λιβύη, στη Συρία αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανέφερε ο Judd Deere, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Trump «τόνισε την ανάγκη Τουρκία και Ελλάδα να επιλύσουν τις διαφορές τους στην Ανατολική Μεσόγειο».
Παράλληλα ο Deere υποστήριξε ότι Trump και Erdogan «συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή αλλά και να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη» καθώς και ότι «συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσει η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας».
Από τις πληροφορίες αυτές, προκύπτει - ως πρώτη ανάγνωση - ότι ο πρόεδρος Trump δεν έκανε καμία νύξη σχετικά με παράνομες ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο (τόσο για τις γεωτρήσεις που πραγματοποιεί ή έχει προγραμματίσει να κάνει εντός της κυπριακής ΑΟΖ η Τουρκία όσο και το μνημόνιο που έχει υπογράψει με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών) ενώ δεν υπάρχει και καμία περαιτέρω διευκρίνιση για το πώς οι δύο χώρες πρέπει να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές.

Image

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης