Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΗΠΑ): Περισσότεροι δασμοί θα καταργηθούν στη Φάση 2 της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

Mnuchin (ΗΠΑ): Περισσότεροι δασμοί θα καταργηθούν στη Φάση 2 της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα
Εντός της ημέρας ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να υπογράψουν τη Φάση 1 της εμπορικής συμφωνίας

 

Τη θέση πως τη Φάση 2 της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα θα περιλαμβάνεται η χαλάρωση των αμερικανικών δασμών στην Κίνα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.

«Όπως και σε αυτή τη συμφωνία υπήρχαν μειώσεις, στη Φάση 2 θα υπάρχουν επιπλέον μειώσεις» είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι η Φάση 2 μπορεί να απαρτίζεται από μικρότερες συμφωνίες.
«Το πρώτο βήμα επικεντρώνεται στην εφαρμογή της συμφωνίας, αλλά αυτό παρέχει στην Κίνα ένα μεγάλο κίνητρο να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και αν συμφωνήσει για θέματα που ακόμα δεν έχουν λυθεί» συμπλήρωσε ο Mnuchin.
Ερωτηθείς, ωστόσο, από το δίκτυο CNBC αναφορικά με ενδεχόμενη αύξηση των δασμών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Πεκίνο θα σεβαστεί τους όρους του παιχνιδιού, ο Mnuchin απάντησε: «Αυτό είναι ακριβώς.
Ο πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τους δασμούς».
Όσον αφορά στα θέματα που θα τεθούν στο επίκεντρο της Φάσης 2, ο Mnuchin διευκρίνησε πως πρόκειται για κάποια θέματα τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας.
«Νομίζω ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι θεμάτων τεχνολογίας είναι στη Φάση 1.
Υπάρχουν άλλοι τομείς υπηρεσιών, εκτός των χρηματοπιστωτικών, που θα είναι στη Φάση 2.
Υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα θέματα κυβερνοασφάλειας που θα είναι στη Φάση 2», δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC.
«Υπάρχουν ακόμα κι άλλα ζητήματα για να ασχοληθούμε και θα τα αντιμετωπίσουμε».
Σημειώνεται ότι σε λίγες ώρες, ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να υπογράψουν τη Φάση 1 της εμπορικής συμφωνίας, που αναμένεται να προβλέπει ότι η Κίνα θα αγοράζει αμερικανικά προϊόντα 200 δισ. δολ. για δύο χρόνια.
Παράλληλα, αναμένεται να προβλέπεται και περιορισμός των διαρθρωτικών εμποδίων για τις αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Κίνα.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης