Συνδέθηκε με το δίκτυο το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Γερμανίας

Συνδέθηκε με το δίκτυο το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Γερμανίας

Η EnBW ολοκλήρωσε την κατασκευή των δύο αιολικών πάρκων όπως είχε προγραμματιστεί τον Σεπτέμβριο του 2019

Πλήρως με το δίκτυο έχει συνδεθεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Γερμανίας. Σύμφωνα με την EnBW Energie Baden-Württemberg AG (EnBW), το αιολικό πάρκο ανοικτής θάλασσας, Albatros βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τις ακτές της Γερμανίας.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hohe See έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία από τον Οκτώβριο του 2019, ενώ το Albatros παράγει επίσης ηλεκτρική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι το Albatros διαθέτει 16 ανεμογεννήτριες SWE-7.0-154 της Siemens Gamesa Renewable Energy. Βρίσκεται κοντά στο αιολικό πάρκο του Hohe See των 497 MW, το οποίο αποτελείται από 71 ανεμογεννήτριες, τύπου SWT-7.0-154. Και τα δύο αιολικά πάρκα ανήκουν στην EnBW (50,1%) και στην Enbridge (49,9%) και αναμένεται να προμηθεύσουν με ηλεκτρική ενέργεια, περίπου 710,000 νοικοκυριά.

Παράλληλα, το πλήρες σύνολο των 87 ανεμογεννητριών έχει συνολική παραγωγή 609 MW, πράγμα που σημαίνει πως η παραγωγή ενέργειας ισούται με μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής με φυσικό αέριο. Αυτό από μόνο του αρκεί, έτσι ώστε το Μόναχο να εφοδιαστεί με πράσινη ενέργεια.

Η EnBW ολοκλήρωσε την κατασκευή των δύο αιολικών πάρκων όπως είχε προγραμματιστεί τον Σεπτέμβριο του 2019.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης