Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τρόπους επέκτασης της αιολικής ενέργειας αναζητά η Γερμανία - Ο μακροπρόθεσμος στόχος του 2030

Τρόπους επέκτασης της αιολικής ενέργειας αναζητά η Γερμανία - Ο μακροπρόθεσμος στόχος του 2030
Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ενεργειακή κατανάλωση της Γερμανίας έφθασε στο 43% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019
Τέλος στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Γερμανία, προσπαθεί να βάλει με καινοτόμες ιδέες το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας.
Η επέκταση της αιολικής ενέργειας περνά μια κρίση μακράς διαρκείας, με διάφορες προτάσεις να πέφτουν στο τραπέζι των λύσεων. Εταιρείες όπως η Enercon και η Senvion είναι οι μόνες που αντέχουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, σε περίπτωση που κάποιος δέχεται να τοποθετούνται ανεμογεννήτριες στη γειτονιά του, θα λαμβάνει στο μέλλον μια οικονομική αποζημίωση. Ίσως με αυτόν τον τρόπο, θα αναπτυχθεί ο εν λόγω τομέας.
Τέλος, στόχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι να αυξηθεί το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 65% μέχρι το 2030. Μια ποσόστωση που σήμερα είναι περίπου στο 45%.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2019 εγκαταστάθηκαν μόνο 35 νέοι ανεμόμυλοι με συνολική παραγωγή 290 MW (80%) από την ίδια περίοδο του 2018 και το χαμηλότερο σε δύο δεκαετίες. Τον Σεπτέμβριο, υποβλήθηκαν προσφορές μόνο για το 35% των 500 MW στο μπλοκ.
Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (BEE) εκτιμά ότι για την επίτευξη των στόχων της Γερμανίας για την αιολική ενέργεια απαιτείται ετήσια εγκατάσταση 4,7 GW αιολικής ενέργειας.
Σύμφωνα με το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αντιπροσωπεύουν το 65% τουλάχιστον των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας έως το 2030.
Η αιολική ενέργεια αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τέταρτο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι στιγμής φέτος και η ηλιακή ενέργεια μόλις 10%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης