Διεθνή

Έντονη ανησυχία του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα, μετά τον τερματισμό του μορατόριουμ στις πυρηνικές δοκιμές

Έντονη ανησυχία του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα, μετά τον τερματισμό του μορατόριουμ στις πυρηνικές δοκιμές
Ο Guterres εξακολουθεί  να τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε πλήρη και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Την «έντονη ανησυχία» του εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres, μετά την αναγγελία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Yong Un, πως τερματίζει το μορατόριο στις δοκιμές πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
«Ο Γενικός Γραμματέας ελπίζει ότι οι δοκιμές αυτές δεν θα ξαναρχίσουν, όπως απαιτούν και συναφείς αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του χθες Τετάρτη.
Ο Guterres εξακολουθεί  να τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε πλήρη και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
«Η διπλωματία είναι ο μοναδικός δρόμος προς τη διαρκή ειρήνη», τονίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ.
«Η μη διάδοση [των πυρηνικών όπλων] παραμένει βασικός πυλώνας της διεθνούς ασφάλειας και πρέπει να προασπιστεί», προστίθεται στο κείμενο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης