Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Μελλοντική συνεργασία Ρωσίας και Ιαπωνίας σε project LNG αξίας 9 δισ. δολ.

Μελλοντική συνεργασία Ρωσίας και Ιαπωνίας σε project LNG αξίας 9 δισ. δολ.
Η Ιαπωνία, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο, αναζητά μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέδια για την εξασφάλιση του εφοδιασμού εν μέσω της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας και άλλων χωρών
Σε μια νέα κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά LNG, προχωρά μια μάδα ιαπωνικών εταιρειών και η κυβέρνησή της με την συνδρομή Ρώσων και Αμερικανών εταίρων για νέα έργο LNG στην ανατολική Ρωσία.
Στο έργο συμμετέχουν η Exxon Mobil, η Rosneft και Sakhalin Oil and Gas Development, μια ιαπωνική κοινοπραξία που αριθμεί το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας καθώς και την Itochu, την Ιαπωνική Petroleum Exploration και τη Marubeni ως μετόχους.
Ειδικότερα, το νέο αυτό έργο θα αποστείλει αέριο μέσω αγωγού μήκους 200 χλμ στη Ρωσία και θα παράγει 6,2 εκατομμύρια τόνους LNG σε ετήσια βάση, που αποτελεί το 1/10 της συνολικής προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ιαπωνίας.
Παράλληλα, το κόστος του project υπολογίζεται στα 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να λαμβάνουν βάσει σχεδιασμού την τελική τους επενδυτική απόφαση το 2021 και να ξεκινήσουν την παραγωγή το 2027.
Η Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, εξάγει σχεδόν το 40% της εγχώριας παραγωγής της.
Η Ιαπωνία, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο, αναζητά μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέδια για την εξασφάλιση του εφοδιασμού εν μέσω της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας και άλλων χωρών.
Το έργο θα σηματοδοτήσει το τρίτο ρωσικό έργο ανάπτυξης φυσικού αερίου LNG με ιαπωνικές επενδύσεις, μετά από Sakhalin 2 και Arctic LNG 2.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης